Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tolon, CD ve Dolmabahçe

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un ismi son günlerde gene gündeme geldi. Konu, Dolmabahçe toplantısında Tayyip Erdoğan'ın dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a aktardığı iddialarla ilgili. 27 Nisan (2007) e-muhtırasından bir süre sonra (4 Mayıs 2007'de) Erdoğan ile Yaşar Büyükanıt, Dolmabahçe'de buluştular. Orada, bugün artık muhtevası yavaş yavaş belli olan gizli bir konuşma cereyan etti. Tayyip Erdoğan'ın o toplantıda, Hurşit Tolon'dan ele geçirildiği belirtilen bir CD içeriğini Büyükanıt'a aktardığı ileri sürülüyor. O CD'de, Büyükanıt'la ilgili her türlü bilgi mevcut. Hastalığına ilişkin ayrıntılar ya da eşinin yaptığı harcamalar da buna dahil. Tayyip Erdoğan, belli ki, Büyükanıt'a "Kime güvenerek yola çıkıyorsunuz. Bunlar sizin altınızı oyuyor" demek istiyor.
Buna mukabil, Hurşit Tolon baştan beri bu CD'ye sahip çıkmadı. Avukatının açıklamasına göre, "Oğlunun şahsi konutunda, onun yokluğunda, kapısının kilidi çilingir yoluyla açılarak, hukuka aykırı arama neticesinde bu CD'nin elde edildiği ileri sürülmekle birlikte, söz konusu Elba marka CD'ye arama tutanaklarında da yer verilmemektedir."
Avukatın açıklamalarının doğru olup olmadığını anlamak kolay. Eğer gerçekten arama tutanaklarında bile bu CD'ye yer verilmemişse ve oğlunun konutuna çilingir marifetiyle girilip, hiç kimsenin bulunmadığı bir mekânda arama gerçekleşmişse, elbette CD'nin bir geçerliliği yoktur. En azından Hurşit Tolon'a mal edilemez. O takdirde asıl sahibi aranmalıdır.
Tolon'la ilgili bir tespitim daha var. Kendisi, 10 Ocak 2012'de ikinci defa tutuklandı. Oysa 6 Şubat 2009'da tahliye edilmişti. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen kaçma ya da delilleri karartmaya yönelik hiçbir eylemi olmadığı gibi, her duruşmaya da muntazaman gelen bir sanığın, neden tekrar birdenbire tutuklandığını da sormak gerekir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, somut olgulara dayanmayan tutuklamalar sebebiyle ülkemizi defalarca mahkûm ettiği unutulmamalıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA