Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ya iptal çıkarsa!

CHP, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun bazı maddelerini iptal için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Özellikle "Cumhurbaşkanlığı süresi 5 yıl mı, 7 yıl mı?" konusu çok önemli. Anayasa Mahkemesi, geçici maddeyi iptal ederse, seyreyleyin gümbürtüyü! Geçici maddede, "11. Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olduğu" belirtiliyor ve anayasa değiştirilmeden önceki hükümlere tâbi olduğu hatırlatılarak, ikinci defa aday olamayacağı hususunun altı çiziliyor.
Kanaatime göre, Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya aday olması halinde, zaten Abdullah Gül onun karşısına rakip olarak çıkmazdı. Dolayısıyla böyle bir düzenleme ile Gül'ün önünün kesilmesi anlamsız. Anayasa Mahkemesi, geçici maddeyi iptal ederse, sorun, Gül'ün aday olmasından ziyade, Türkiye'nin alelacele bir seçim atmosferine girmesinden doğacaktır. 2012 Ağustos'undaki cumhurbaşkanlığı seçimleri herkesi hazırlıksız yakalayacaktır. Tayyip Erdoğan, hesabını 2014'e göre yapmıştı. Bakalım, Yüksek Mahkeme ne karar verecek. Bugün kimse pek fazla üzerinde durmuyor ama bir iptal kararı siyaseti derinden etkileyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA