Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dokunulmazlık

Tayyip Erdoğan, "BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kandil'e gitsin" dedi. BDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması yolunda adımlar atılıyor. Yargı "gerekeni yapacak!" Milletvekilleri muhtemelen tutuklanacak.
1994'te, içlerinde Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin bulunduğu 6 DEP'li milletvekili, TBMM çıkışında gözaltına alınmıştı. O tarihte, dokunulmazlıklar kaldırılmadan önce Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, "Teröristler Meclis'te" diye bir açıklama yapmıştı. Başbakan Tansu Çiller harekete geçerek "teröristleri" yargıya teslim etmişti. DEP'lilerin güvenlik güçleri tarafından, hemen Meclis çıkışında, kafalarına bastırılarak arabaya bindirilmeleri, hâlâ herkesin hafızasında tazeliğini koruyor. Siyasi tarihimizde ayıplı bir fotoğraftı o. Peki Türkiye ne kazandı? Belki bu defa, polislere, "Milletvekillerini arabaya bindirirken kafalarına bastırmayın" denilecek. Ya da Meclis çıkışında değil, daha farklı bir mekânda gözaltına alınacaklar. Son 15 yılda demokrasimizin kat ettiği mesafe bu kadar az mı? Seçilmişlere dokunulduğunda doğacak tepkilerin, daha geniş kitleleri harekete geçirebileceği fark edilmiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA