Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ara Güler G-Art'ta

Ara Güler'in Maçka G-Mall, G-Art Galeri'deki sergisi devam ediyor. Sergi, her zamanki gibi AÇEV'e destek amacıyla düzenlendi.
Galerinin sahibi Gülsen Çapa'ya fotoğrafların yağlıboya eserler gibi ilgi görüp görmediğini sordum. Çapa, fotoğrafın günümüzde önemli bir görsel sanat dalı olarak kabul edildiğini söyledi: "Son yıllarda Türkiye'de de giderek önem kazanmakta. Fotoğraf kolleksiyonerleri gitgide artıyor.
Fotoğrafın değeri ise, tamamen çeken sanatçıdan kaynaklanıyor.
Örneğin bir Ara Güler fotoğrafına sahip olmanın önemli bir tabloya sahip olmakla eşdeğer olacağını düşünüyorum.
Özellikle bu sergide sunduğumuz, hiç bilinmeyen soyut Ara Güler fotoğraflarındaki pitoresk özellik ve görsel ziyafet fotoğraf meraklıları tarafından heyecanla izleniyor."
- Ara Güler sizin için ne ifade ediyor?
-
Ara Güler'i hem kişilik hem de sanatçı olarak çok çok önemsiyorum. Geçmişte çektiği fotoğraflara bakılınca gözümüzün önüne bir Türkiye görsel haritası seriliyor. Bu fotoğrafların hem belgesel hem de artistik değerleri çok yüksek. Geçmişten günümüze Türkiye coğrafyası ve insanını bu kadar güzel çok az kişi anlatabilirdi diye düşünüyorum. Ara Güler aynı zamanda önemli bir uluslararası değer olma özelliğini taşıyor. Bende pek çok kitabı var.
Bu defa da kendisini galerimizde konuk etmekten dolayı gururluyum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA