Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İstanbul'da 1 Mayıs

1 Mayıs, İstanbul haricinde her yerde düzenli şekilde kutlandı. Tam bir bayram havası esti. Peki İstanbul'da aksayan neydi? İşçiler "Taksim Meydanı" diye bastırdılar, hükümet de inşaat gerekçesiyle, güvenlik sağlanamaz diye izin vermedi. Buradan yola çıkarak, AK Parti'yi "İşçi düşmanı" gibi göstermek insafsızlık olur. Bence, sendikalar, daha esnek davranmalı ve yasağı dinlemeliydi.
Tabii hükümet de daha anlayışlı ve tedbirli davranabilirdi. Meselâ, son ana bırakmadan, sendika başkanlarıyla müzakereye başlanabilir ve belki de bir uzlaşma sağlanırdı. Her sendika- yı temsilen belirli sayıda işçinin alana gelmesine izin vermek de mümkündü. Dün, İstanbul felç oldu; hava, biber gazıyla doldu. 1 Mayıs, iyi yönetilemedi.
Bundan sonra da 1 Mayıs için Taksim'e izin verilmeyeceği ileri sürülüyor. Trafiğin aksadığı, sade vatandaşın zarar gördüğü doğru. Ama, umut ederim, Erdoğan, gelecek yıl işçi sendikalarıyla bir inatlaşmaya girmez. 2009-2010'da nahoş sonuçlarını gördük; izin çıktıktan sonra, 2011 ve 2012'de, Taksim meydanında bahar çiçekleri açtı; yüzler güldü. Zaten trafiğe alışık olan İstanbul halkı, bir gün de işçiler için aynı çileyi çeksin. Ama biber gazlı, su fışkırtmalı manzaralara İstanbul'da artık şahit olmayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA