Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Taşeron işçinin sorunları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ve işverenlerle bir araya geliyor, kangren olmaya yüz tutmuş birçok sorunu halletmeye çalışıyor. Bu konuda adımlar da atılıyor. Önemli hazırlıklar var. En büyük şikâyet taşeron işçilerden gelmekte. Zira ücretleri zamanında ödenmiyor; iş güvenceleri yok. Çoğunlukla kıdem tazminatından yararlanamıyorlar. Türkiye'de 1.7 milyon taşeron işçi çalıştığı düşünülürse, problemin büyüklüğü daha iyi anlaşılır. Asıl işverenin, geciken maaşlardan sorumlu tutulması, 3 yıllık ya da 5 yıllık sözleşmeyle taşeron işçilere güvence getirilmesi, her yıl ücretli izin almalarına imkânı verilmesi, kıdem tazminatından yararlanmalarının sağlanması, 1 yıl çalıştıktan sonra toplu sözleşme hakkının elde edilmesi gibi düzenlemeler var gündemde.
Gönül isterdi ki, meydan kavgası verileceğine, 1 Mayıs'ta işçi sendikaları bu sorunları kamuoyuyla paylaşsınlar ve hepimize mağduriyetlerini anlatsınlar. İstanbul'daki 1 Mayıs, ideolojik ve siyasi istismara açık bir ortam yarattı. İşçinin yararına hiçbir gelişme yaşanmadı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA