Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Abdullah Gül'ün mesajları

Abdullah Gül, Meclis'te konuştu; önemli mesajlar verdi. Sandığın erdemine ve onuruna işaret ederken, iktidarın duruşuyla aynı paraleldeydi ama kutuplaşmayı yererken, her meseleye siyahbeyaz, doğru- yanlış, dost- düşman zaviyesinden bakılmamasını tavsiye ederken, dolaylı bir şekilde Başbakan'ın ve diğer liderlerin gerginlik yaratan üslûplarını eleştirdi.
Gezi olaylarında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dilemesi, "Ülkemizdeki müteşebbisi rahat ve huzurlu hissettirecek ortamı yaratmalıyız" demesi iktidarın bazı uygulamalarına cevap teşkil ediyordu. Gül, özgür medyanın demokrasiye güç katacağını da hatırlattı.
Sözlerini "Milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğim" diye bağladı.
Anlaşılıyor ki, Gül ya Cumhurbaşkanı, ya da, -Tayyip Erdoğan'ın tercihine göre, o Çankaya'ya çıktığı takdirde- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak yoluna devam edecek. Eğer gün gelir Başbakanlık koltuğuna oturursa, daha ılımlı bir tavır sergileyeceği söylenebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA