Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Andımız

Andımız kaldırıldı; fazla tepki doğmayacağını tahmin ediyordum ama özellikle MHP kıyameti koparıyor. Çünkü işin içinde "Türklük" var.
Çocuklar bu andı okudukları için mi kendilerini Türk hissediyorlar? Eğer bu ülkeye "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" gibi, üstelik hiçbir şairane vasfı olmayan, ya da heyecan yaratmayan bir metin sayesinde bağlanmışsak, vay halimize!!!
Oysa MHP'nin, meşhur "Memleketim" şarkısını okuyalım gibi bir teklifi de olabilirdi: "Havasına suyuna / Taşına toprağına / Bin can feda bir tek dostuma / Her köşesi cennetim / Ezilir yanar içim / Bir başkadır benim memleketim..." İnanın bu mısralar herkesin gönlüne daha çok hitap ederdi. Ama belki sözler Fikret Şenes'e ait olmakla birlikte, bir Musevi ezgisi olması sebebiyle "Memleketim" şarkısına da itiraz edenler çıkabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA