Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİŞ HEKİMİ İLKER ERDOĞAN

Güzel bir şarkı kadar kalbi ısıtan tek şey güzel bir gülümsemedir

Bu haftaki başlığımı, müzik tarihinde en çok satan country müzik sanatçısı ABD'li Garth Brooks'dan seçtim. Güzel bir gülüşe sahip olmak yaşamınız boyunca tüm kapıları açmanızda en büyük yardımcınızdır. Kendinden emin ve samimi bir gülüş, cebinizde duran limitsiz bir kredi kartı gibidir. Kıymetini bilirseniz ve onu korumak için çaba gösterirseniz, son kullanım tarihi ömür boyudur. Başka bir şey söylemeden aynaya gidip 'cheese' deyin; ne görüyorsunuz? Gülümsemeniz kirli ve karanlık mı, yoksa sağlıklı ve parlak mı? Gülüşünüzden tamamen memnun musunuz? Güldüğünüzde veya birisiyle ilk kez karşılaştığınızda kendinize tam olarak güveniyor musunuz? Söyledikleri gibi iyi bir ilk izlenim bırakabilmek için tek bir şansınız vardır. İnsanların sizin hakkınızda dikkat edecekleri ilk şey, gülüşünüzdür. İnci beyazı bir gülümsemeye kim dayanabilir ki! Burada gülümseme makyajını, makul bir gerçekliğe dönüştürmek için yazacağım. Gülümsemeniz asla bir tarzdan mahrum olmayacak. Günümüzün gittikçe artan imaj duyarlılığı ve çekici olmayan bir gülümsemenin artık dünyada kabul edilmez olduğu gerçeği de unutulmamalıdır.

KİTABIN KAPAĞI ÖNEMLİDİR
Toplum, bir kitap hakkındaki hükmünü kapağından verir. Bu yüzden elinizden gelenin en iyisini yapmanız lazım. İnsan doğası gereği güzel bir gülümsemeye daha iyi tepki verildiği bilimsel bir gerçektir. Amerikan Kozmetik Dişhekimliği Akademisi'ne göre; Amerikalılar'ın yüzde 99.7'si gülümsemenin önemli bir sosyal unsur olduğuna inanmaktadır. Amerikalılar'ın yüzde 96'sı da çekici bir gülümsemenin sizi karşı cins karşısında daha çekici kıldığına inanmaktadır. Aynı zamanda yetişkinlerin dörtte üçü de çekici olmayan bir gülüşün kariyer başarı şansınıza zarar vereceğini hissetmektedir. Hayat yeteri kadar zordur. Parlak ve güzel bir gülümseme de bütün kapıları ve kalpleri açar. Milyon dolarlık bir gülümseme ile kendinizi ne kadar güvende hissettiğinize şaşıracaksınız. İngiliz natüralist John Ray'in daha önceden söylediği gibi; 'Güzellik güçtür, gülüş de kılıçtır'.
AŞIRIYA KAÇMADAN YAPIN
Kozmetik ameliyatını yüzeysel olarak bir kenara atan bütün eleştirmenlere ne diyeceğim biliyor musunuz? Yüzeyseldir. Fakat hayatımızdaki pek çok şey de yüzeyseldir: Elbiseler, saç kesimleri, arabalar ve evler. Eğer görünüşünüz hakkında bir şey yapmak istiyorsanız ve yapabiliyorsanız yapın! Şayet ciddi diş sorunlarınız yoksa bunu çok aşırıya kaçırmamanızı öneririm. Fakat yeni bir gülümseme sizi daha kendine güvenen ve çekici birisi yapacak ve siz de bunu kendinize borçlu olarak görmeli ve yapmalısınız. Pek çok hastamın estetik ameliyatı için bıçak altına yatması şaşırtıcı değildir. Fakat hiçbiri estetik ameliyattan sonra bile yeni görünüşlerini güzel bir gülümseme olmadan ifade edemezler. Bu dondurma üzerinde bir çilek gibidir.

BİR DEVRİMDEN GEÇİYORUZ
Diş hekimliği bir devrimden geçmektedir. Bunu sadece çürüksüz dişler olarak düşünmeyin. Dişleri fırçalamak, diş ipi kullanmak, şişeleri açmak için kullanmaktan sakınmak gibi dişe iyi bakma yöntemleri; güzel bir gülümsemeyi garanti etmez. Fakat sağlıklı dişlere ve pırıltılı bir gülümsemeye sahip olmanıza yardım edebilirim. Eğer gülümsemenizden ve diğerlerinin sizin görünüşünüz hakkında düşündüklerinden tamamen rahatsanız ve gülümsemenizi geliştirmeye ihtiyaç duymuyorsanız harika; ne mutlu size. Ne şans ki geri kalanlarımız için estetik diş hekimliği var. Diş bilimindeki gelişmelere ve günümüzde mevcut olan seçeneklere şaşıracaksınız. Daha önceki yazılarım (milyon dolarlık gülüşe sahip olmak başlıklı yazım dahil) güzel bir gülümseme yaratmak ve gülümsemenin hayatımız üzerindeki etkilerini göstermek amacıyla kaleme alınmış örneklerdi. Milyon dolarlık gülümseme; size yeni bir elbise fiyatında dişlerinizi beyazlatma yollarını gösterecek. Bir elbiseyi sadece bir veya iki defa giyebilirsiniz, fakat hayatınızın tamamında yeni bir gülümseme taşıyacaksınız.

KENDİMİ İNANILMAZ ŞANSLI HİSSEDİYORUM
Yakın zamanda gerçekleşen bir diş hekimliği konferansında binlerce diş hekimine üst ön dişlerine karşılık ne isteyecekleri soruldu. Ortalama cevap 1 milyon doların üzerindeydi. Bu şaşırtıcı olmamalıdır. Tarih boyunca insanlar Mona Lisa olsun, Julia Roberts olsun güzel gülüşlere dikkat etmişlerdir. Don Kişot'ta Miguel de Cervantes 'Bir insanın kafasındaki her diş bir elmastan daha değerlidir' demektedir. Benim amacım gülüşünüzün elmas gibi parlamasıdır. İnsanların hayatlarını daha da iyileştirdiğim için kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum.

DAHA AZIN EN İYİSİ OLDUĞUNU SÖYLERİM
Elbette 'Milyon dolarlık gülümseme'nizin ne kadara mal olacağını merak ediyorsunuz. Prosedür masrafları, yaşadığınız yere bağlı olarak değişebilir. Tıpkı yemek ve ev gibi, büyük bir şehirde ya da pahalı bir semtte kozmetik diş hekimliğine daha çok para vereceksiniz. Aynı zamanda bazı prosedürlere diğerlerinden daha çok para da ödeyebilirsiniz. Siz ve diş hekiminiz, sizin ve bütçeniz için neyin en iyi olduğuna karar verecektir. Bazı vakalarda daha mütevazı bir prosedür muhteşem sonuçlar üretebilir. Pek çok kez daha azın en iyisi olduğunu vurgularım.

BEĞENMEDİĞİMİZ YERİ İTİRAF ETMEK ZORDUR
Hepimizin vücudumuzla ilgili hoşlanmadığımız şeyler vardır. Belki burnunuz, belki sırtınız, belki kalçanız, belki kulaklarınız veya belki gülümsemeniz... Kendimize bunu itiraf etmek zorken, başkalarına itiraf etmek daha zordur. 'Beni Baştan Yarat' konseptindeki hastalar, hayal edebileceğim en açık şekilde dünyanın her tarafındaki izleyicilere kendilerini ifşa etmektedirler. Cesaretleri ise bunun karşılığı olarak, nasıl değiştireceklerini bilmedikleri vücutlarının içinde hapsolmuş olan diğerlerine de dokundu. Bu yüzden bu gösterinin, insanlara kendini daha iyi bir şey için değiştirmenin iyi bir şey olduğunu gösterdiğine inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA