Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çiftlik sahibi işadamları buluşacak!

Her ne kadar çok ön planda olmasa da birkaç yıl önce girdiği TÜSİAD'ın en renkli kişilerinden biri Ethem Sancak. Hani 15 yıl önce girdiği ilaç dağıtımında zirveye oturan, şirketinin yarısını başarılı bir operasyonla İngilizlere satan işadamı. Bir sohbetimizde, "Ben artık tarımla uğraşan bir Türk köylüyüsüm. Kasketimi takıp dolaşacağım. Parayı bankaya koyup, rantiyecilik yapmanın bir anlamı yok. Tarımı geliştirmek istiyorum. Başka türlü Avrupalı olamayız" demişti. En son Urfa'daki Koç-Ata çiftliğine ortak olmuştu. Bu ortaklık ne getirdi diye sordum. "Onlar tecrübe yaşamışlardı, biz bu tecrübeyi satın almaya gittik ve çok da iyi ettik" dedi.

Evyap Ailesi de çiftlik kuruyor
Sancak'tan öğrendiğime göre, son bir yılda çok umut verici gelişmeler olmuş. Büyük şirketler tarıma sırtını dönmüş, bu işi devlete havale etmişlerdi. Oysa şimdi bambaşka gelişmeler olduğunu öğreniyorum.
Örneğin Erzurumlu Evyap ailesi, Atatürk Üniversitesi ile işbirliği yaparak Erzurum'da ölmüş olan hayvancılığı canlandırmak üzere örnek bir çiftlik yapmak üzere harekete geçmiş. 30'a yakın Tarım İşletmeleri (TİGEM) çiftliklerinden 12'si özel sektör şirketlerine kiralanmış. Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel de tarıma yatırım yapan isimler arasında yer alıyormuş. Denizli'deki çiftliği Koç-Ata-Sancak üçlüsü, Antalya'daki çiftliği ise bir inşaat grubu kiralamış.
Ethem Sancak, bunlarla da yetinmiyor. Bütün büyük çiftlik sahiplerinin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmak üzere önümüzdeki hafta bir toplantıyla buluşacaklarını anlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA