Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Lady Gaga da tam kadro Cirque du Soleil de gelebilir artık!

Bir basketbol stadının nasıl olabileceğini ilk kez 20 yıl önce Los Angeles'ta Lakers'ın oynadığı statta görmüştüm. Olağanüstüydü. O yıllarda bırakın basketbolu, Türkiye'de güzel bir futbol stadyumu bile yoktu.
Maçı epey yukarılardan izlediğim halde aldığım büyük keyfin sebebi dev ekranlar, görsel şovlar, müthiş ses sistemi ve de tabii ki neredeyse her maçı en öndeki koltuğundan izleyen efsane oyuncu Jack Nicholson idi. İşte özendiğim bu görüntülerin benzerini önceki akşam İstanbul'da yaşarken iç geçirdim. Türkiye'de böyle bir salona sahip olmak tam 20 yılımızı almıştı.
Türkiye'nin en modern kapalı spor salonu olarak gösterilen ve Fenerbahçe Ülker ile Armani Milano'nun açılış maçını yaptığı Ülker Sports Arena'yı önceki akşam gördüm ve çok etkilendim. Otoparkından, locaların olduğu bölüme doğru gelirken bir otelin koridorlarındaydım sanki. Localar ise öylesine konforlu dizayn edilmişti ki Fenerbahçe her birine 110 bin dolarlık fiyatı rahatlıkla koymuştu. Bu aradaki salonda yer alan tüm koltuklar localar kadar konforlu görünüyordu.
Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker'in ev sahipliğinde bir locadan içeri girdiğimde, ilk dikkatimi çeken dev skorbord oldu. Öğrendim ki Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise LA ve New York'takinden sonra 3'üncü büyük skorborduymuş.
İşte tam bu dev ekrana odaklanmışken yanımıza Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve bu stadın da inşaatını üstlenen Gayrimenkul Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Özokur geldi. Murat Ülker'in yeğeni yani üçüncü kuşak ve de bu projenin arkasındaki isim olduğunu daha sonra öğrendiğim Özokur heyecanla anlatmaya başladı.
Fenerbahçe'ye ait arazide, Yıldız Holding sponsorluğunda bu stadı inşa etmeden önce, dünyanın dört bir yanındaki en iyi 20 spor salonunu dolaşmış. Sonunda, sadece skorbordu değil, teknik donanımı ve çok amaçlı odaları sayesinde dünya çapında konser ve şovlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan bu dev kompleks çıkmış ortaya. Düşünün yakında Türkiye'ye Lady Gaga gelecek ve burada bir konser verecek!
200 milyon dolara
mal olan tesisi kimin işleteceği en önemli konu. Ama Lady Gaga'dan söz ediliyorsa arkada AEG gibi güçlü bir isim olduğu da anlaşılıyor. Dünyadaki pek çok önemli konser ve organizasyonu düzenleyen AEG'yi okurlar, Türk Telekom Arena'daki Bon Jovi konserinden de hatırlayabilir. Fenerbahçe ve Yıldız Holding'in amacı birbiri ardına bu salonda iddialı konser ve şovlar düzenlemek ve Fenerbahçe'ye gelir getirmek.
Görünen o ki, Yıldız Holding, Ülker ismini kullanarak burada reklam yapıyor ama harcadığı 200 milyon doları geri alacak mı sorusu Özokur tarafından, "Bir anlamda kâr gütmediğimiz bir proje burası. Yılda yaklaşık 6-7 milyon lira Fenerbahçe'ye gelir beklentimiz var" diye yanıtlanıyor. O akşam locasında şarkıcı Kıraç ve Kahve Dünyası'nın kurucusu Birol Altınkılıç gibi isimleri ağırlayan Murat Ülker'in büyük bir heyecanla gayrimenkul sektöründe adımlar atan Özokur'u projelerde serbest bıraktığı izlenimi edindim.
Bilenler bilir. Geçen yıl Türkiye'ye gösteri dünyasının dünyaca ünlü topluluğu Cirque du Soleil'den bir grup gelmiş ve Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir gösteri sunmuştu. Türkiye'deki hiçbir konser mekanının teknik donanımı yeterli olmadığından bugüne kadar gerçek Cirque du Soleil Türkiye'ye gelemişti. Ez cümle bu sorun da sona ermiş. Özokur diyor ki 400 kişilik tüm grubun gösteri yapması da artık Ülker Sports Arena ile mümkün ve bir sürpriz de onlar yapabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA