Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kayısı diyarı Malatya rekora koşuyor!

Bir grup kadın gazeteci arkadaşımla birlikte memleketim Malatya'dayız. Görecek çok yer, yiyecek onlarca çeşit köfte, ziyaret edilecek pek çok kayısı, tekstil fabrikası, önemli bir üniversite ve birbirinden ilginç ilçe, belde ve köy var.
Hepsine yetişmemiz mümkün değil.
Yılda 113 bin ton kuru kayısı ihraç eden ve dünya kuru kayısı ihtiyacının tek başına yüzde 70'ini karşılayan bir Malatya var karşımızda. Bu yıl ilin sadece kayısı ihracatından geliri 333 milyon doları aşıyor. 7.5 milyon kayısı ağacından 200 bin ton kuru kayısı elde ediliyor ve bunun büyük bir kısmı da ihracata gidiyor. 775 bin nüfusuyla sonunda bu yıl büyükşehir olmayı da başaran şehrin Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la buluşmamızda, kapıdan önce Ak Parti'nin Malatya milletvekillerinden Öznur Çalık giriyor ancak gelmesiyle gitmesi bir oluyor.
Çalık, bırakın ilçeleri, köy köy dolaşıyor. Nitekim gün içerisinde alabalığı dışında uzun ince içli köftesi ve kınalı pidesiyle meşhur Malatya'nın ilçesi Doğanşehir'in Polat beldesindeki Beypınarı'nda beldenin Belediye Başkanı Hasan Orman ile yemeğe buluştuğumuzda yine Çalık ve ekibine rastlıyoruz ancak sohbet etmek kısmet olmuyor.
Çünkü gidilecek başka köyler var. Yanında bu kez LcWaikiki'nin kurucularından olan Vahap Küçük'ün aynı adı taşıyan babası Vahap Küçük ve kalabalık bir heyet var.
Aynı durumu yanımıza uğrayan Ak Parti milletvekili Mustafa Şahin ile konuşunca da anlıyoruz. Hani niye Ak Parti bu kadar başarılı oluyor seçimlerde diye konuşup duruyoruz ya işte bunun hakikaten de en büyük sebebi seçilen milletvekillerinin çalışkanlığı.
Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Cemil Çelik, Başhekim Mehmet Aslan, ekibiyle birlikte yaptığı karaciğer nakilleriyle Türkiye'nin başarısını dünyada konuşturan Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, tesadüfen karşılaştığımız ve yeni kurulan Avrupa Malatyalılar Federasyonu'nun şehirdeki ilk toplantısı için gelen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Mesut Parlak ve adını burada geçiremediğim tüm yönetici ve ilin önde gelen isimlerini bu kez daha bir farklı, Malatya için daha çok işbirliği yapmaya hevesli sanki.
Neticede, Hititler dönemine ait kalıntılarıyla önemli bir tarihi mekan olan Aslantepe'si, 80 kilometre uzağındaki Nemrut'a olan yakınlığıyla cazibe merkezi olmayı çoktan hak eden Malatya, bir yandan ekonomisini güçlendirirken bir yandan da daha çok turist çekebilir.
Aslantepe'ye şu anda 70 bin turist geliyormuş ve bunun sadece 12 bini yabancı turistmiş.
Öznur Çalık'la gün içerisinde son karşılaşmamız bu kez Nemrut oluyor. Dolunay'ın kısa bir süre de olsa keyfini çıkarırken öğreniyorum ki Nemrut'a giden yolun düzelmesi için parti ayrımı yapmaksızın milletvekilleri çok çalışıyor.
Öyle ki Pütürge'nin CHP'li Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Ak Partili Çalık, söz konusu Malatya olunca güç birliği yapmaktan çekinmiyor.
Malatya'ya dair gördüklerimi aktarmaya bir sonraki yazımda devam edeceğim.
Şimdi analı kızlı köfteyi, kiraz yaprağı sarmayı ve ekşili köfteyi yeme zamanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA