Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Jersey Boys'dan önce iki aile sahneye çıktı ve...

Zincirlikuyu'da açılan ve inşaatı da açılışı da tartışmalara yol açan Zorlu Center'ı sanırım halkın gözünde yukarılara taşıyacak en önemli yanı 300 milyon dolar harcanarak yapılan Performans Sanatları Merkezi.
Dünyanın önemli metropollerinden biri olan şu koca İstanbul'da ne yazık ki doğru dürüst akustiği olan, teknik açıdan kusursuz bir salona henüz sahip değiliz. Sanıyorum Broadway ünlü şovlarının sahnelenebileceği teknik donanıma sahip olan Zorlu'daki bu salon herkesi memnun edecek.
Zaten öyle olmasaydı dünyanın en büyük Broadway operatörlerinden biri olarak bilinen ve sadece New York'ta değil bir çok ülkede iş yapan Nederlander Worlwide Entertainment, Zorlu'ya gelmeye evet demezdi.
1.5 yıl kadar önce Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve üst düzey yöneticileri Mehmet Even'le birlikte New York'ta yine bir aile şirketi olan Nederlander'ı kuran Robert Nederlander ve oğlu Robert Nederlander (jr) ile tanıştım.
İki aile dev projeye imza atmak için New York'ta buluşmuştu. Bir başka ülkeye gitmek için ne kadar nazlandıklarını bildiğim Nederlander Ailesi'nin projeden ne kadar etkilendiğini o gün konuşmalarından öğrendim.
Önceki akşam İstanbul'a gelen baba Robert Nederlander, ünlü Broadway şovu 'Jersey Boys'un sahnelenmesinden hemen önce sahneye yürüdü ve Broadway'i İstanbul'a getirmekten duyduğu mutluluğu iki cümleyle dile getirdi.
Daha çok iş dünyasından dostlarını davet ettiği ilk açılış gecesinde Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu da yine iki cümlelik konuşması için sahneye çıktı ve 'Artık Broadway'i izlemek için New York'a Londra'ya gitmenize gerek yok. Ayağınıza getirdik' dedi ve sahneyi eğlenceli müzikal Jersey Boys'a bıraktı.
Gösteri öncesi verilen davette ArtOnİstanbul Galerisi'nin sahibi Oktay Duran'la karşılaştım. Performans Sanatları'nın giriş katındaki geniş bir bölümündeki galeriyi o yönetiyor. İlk solo sergi de Kemal Seyhan.
Gösteri izlemeye gidenlerin sanat eserlerini de görebilecekleri bir mekanın ayrılmış olması güzel.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA