Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

"10 yılda kendini ikiye katlayacak başka sektör yok"

Son haftalarda dikkat ettim, yüz milyonlarca dolarlık yatırımlarla öne çıkmaya çalışan şirketlerin hemen hepsi enerjiye yatırım yapan şirketler.
Bu sütunlarda ocak ayı içinde enerji yönetimi alanında 25 milyar euroyu aşan cirosuyla bir dünya devi olan Schneider Electric'in Türkiye yatırımlarını, "Türkiye'nin mevcut sorunları yatırım kararlarımızı etkilemez" diyen Dünya Başkanı Jean Pascal Tricoire ile yaptığımız sohbeti okudunuz.
Hemen akabinde bu kez Bis Enerji çatısı altında yer alan ve elektrik perakendeciliğine giren Bisen Elektrik'in İcra Kurulu Başkanı Mesut Alparslan ile buluştuk. Enerji sektöründe en son enerji işlerini tek çatı altında toplayarak Enerya markasını ön plana çıkaran STFA'nın CEO'su Mehmet Ali Neyzi ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ile enerji yatırımlarına, sektörün geleceğine ve tüketicileri nelerin beklediğine ilişkin uzun bir sohbet yaptık.
Yatırım yapan şirketlerin hepsi şu günlerde oynak ve yükselen kurlardan tedirgin ancak kimse de yatırımından vazgeçmeyi düşünmüyor.
Neticede Türkiye'de önümüzdeki 10 yılda enerji tüketiminin iki katına çıkması, enerji verimliliğinde de çok önemli adımların atılması bekleniyor.
Sadece STFA, enerji sektörüne önümüzdeki 5 yılda toplamda 600 milyon lira yatırım yapmayı planlıyor. Sadece dağıtımla değil Enerya, yenilenebilir enerji tarafında da ciddi yatırımlar öngörüyor. Mehmet Ali Neyzi, 'Türkiye'de 10 yılda kendini ikiye katlayacak başka sektör yok' diyor. Neyzi'ye göre tüm bu yatırımları da özel sektör yapacak ve önümüzdeki 10 yılda milyarlarca dolarlık yeni yatırımlar gündeme gelecek.
Büyük oyuncuların da ciddi hazırlık yaptığı enerji sektöründe kıran kırana bir rekabet beklemek yanlış olmayacak ancak sanıyorum en önemlisi Türkiye ekonomisinin uzun yıllar yatırımcılara rahat nefes aldıran istikrarlı duruşunu devam ettirmeyi başarabilmesinde yatacak.
Ortalık pek bir toz duman. Hem yerli yatırımcıların, hem de bugüne değil yarına bakarak yatırım yaptıklarını söyleyen yabancı yatırımcıların gelişmelerden tedirgin olup yatırımlarını askıya almamalarını ve ekonominin siyasi gelişmelerden az etkilenmesini dileyelim. İşadamları yatırım konuşmak, ciddi projeleri hayata geçirmek istiyor ama tabii ki herkesin en çok istediği şey istikrar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA