Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sürdürülebilirlik 49 şirketin derdi peki ya diğerleri?

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiğimizde öğrendim ki derneğin 10'uncu yılında üye sayısı 15 farklı sektörde 49'a çıkmış. Her ne kadar 4 yıl önce bu rakam 29 olduğuna göre 49 şirket kendi içinde büyük bir artışı ifade ediyor ama düşünün ki borsaya kayıtlı yüzlerce şirket var ve sürdürülebilirlik hâlâ büyük bir çoğunluğunu derdi değil.
Yine de şunu söyleyebiliyoruz.
Türkiye'nin GSMH'sinin üçte birini oluşturan, toplamda 500 milyar liralık bir ciroyu yöneten ve 350 bin kişiye istihdam sağlayan en büyükler arasındaki 49 şirket bu konuları öncelikli gündem maddesi olarak ajandalarına aldı. Önemli bir durum anlayacağınız.
Aynı zamanda Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas, 2 dönemdir yürüttüğü başkanlık görevinde yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte bir hayli yoğun çalıştığını, 10 yılın özetini anlattıkları kitapçıklarda çok daha iyi görmek mümkün.
Ekonomik büyümenin ve toplumsal refahın, kaynakların sürdürülebilir yönetimi ile artırılmasına dayanan sürdürülebilir kalkınma yaklaşımını yaygınlaştırmaya çalışan dernek, binalarda ve taşıtlarda enerji verimliliği, su, sürdürülebilir finans, sürdürülebilir tarım, ekoetiket gibi birçok alanda çalışma yapmış. Derneğe üye şirketlerin kendilerine verilen ev ödevlerini tam olarak yaptıklarını çıkardıkları raporlardan izlemek mümkün. Mesela binalarda enerji verimliliği ile ilgili bir kitapçık hazırlanmış ve başarı öyküleri paylaşılmış. İstanbul'da şirketlerin merkez binalarındaki verimlilik yarışı çok güzel anlatılmış. En güzeli de derneğin çalışmalarının kamunun dikkatini çekmeye başlaması. Şimdi Molinas başkanlık görevini bırakıyor. 2 dönem biterken, bayrak değişimine gidiyorlar.
Bakalım yeni dönemde bayrağı teslim alacak yeni başkan iş dünyasında hangi değişimlere öncülük edecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA