Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Atla tedavi Malatya’da başladı!

Malatya'daki üniversitenin Atlı Sporlar Uygulama Merkezi'nde engellilerin atla tedavi edildiği Hippo Terapi Merkezi'nin faaliyete geçtiğini, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'ten duymuştum.
Çok merak ettiğim Battalgazi'deki tesisi sonunda ziyaret ettim. Üniversitede 2011'de kurulan Atçılık ve Antrenörlüğü Ön Lisans Programı'na ek olarak geçen yıl Battalgazi ilçesinde At Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama ve Araştırma Merkezi de hayata geçmiş.
Dün merkezin müdürü Dr. Abdurrahman Kösemen ile tesisi gezme fırsatı yakaladım.
Osmanlı'dan beri safkan Arap atları yetiştiren Sultansuyu Harası'na sahip bir kentin aslında atçılık ve at sporlarına yönelik akademik bir yapıya yeni kavuşmuş olmasına üzülüyorum. Yine de 2015 yılında büyük ilerleme olmuş. Öğreniyorum ki bir yandan antrenörler yetişirken bir yandan doktorların da katıldığı seanslarda başta otizm ve down sendromu olmak üzere zihinsel ve bedensel engele sahip çocuk ve yetişkine terapi yapılıyor. Kösemen, atın vücut sıcaklığı ve ritmik hareketlerinin tedavi edici özelliğinin kullanıldığını söylüyor.
Tesisi gezerken atlarla aşkla bağlı bir kız öğrenciye rastladım. 20 yaşındaki Dilşah, Urfa Siverekli. Bir yıl edebiyat okumuş ama atlara olan tutkusundan bölüm değiştirmiş ve antrenörlük eğitimi alıyor. Müthiş bir antrenör olacağına eminim.
Kösemen atçılık kulübü de kurulduğunu şimdiden 250 üyeye ulaştıktıklarını anlatıyor. Şehirde at binmeye ilginin her geçen gün arttığını ve merkezi halkın hizmetine açtıklarını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA