Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Herkes bir ucundan tutunca sanata doyuyoruz!

Gündemimizde yine bir seçim var. Piyasalar çok hareketli, iş dünyası tetikte. Yatırım kararları gözden geçiriliyor, yeni yatırımlar için en uygun zaman bekleyişi sürüyor ve eylül ayına iş dünyasının önde gelen isimleri, şirketleri sanat penceresinden hızlı bir giriş yapıyor.
Herkesin ihtiyacı biraz nefes almak. Sanat bunun için biçilmiş kaftan değil mi? Biraz sessizlik, huzur, eleştiriye de sanatsal bakış açısıyla farklı bir pencereden bakış belki.
İstanbul'u sanatın merkezi haline getirecek müthiş bir haftaya girdik. Akbank'ın önemli katkılarıyla Sabancı Müzesi, Zero Sergisi'nin açılışını dün akşam Sabancı Müzesi Genel Müdürü Nazan Ölçer ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Bugün İstanbul'daysanız mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.
Bu haftayı öne çıkaran en önemli sanat olayı ise İstanbul Bienali. Zaten Zero Sergisi de bienale paralel düzenlediği sergiyi özellikle aynı hafta açtı. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve bienalin ana destekçisi Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un bugün akşam İstanbul Modern'de verecekleri açılış davetiyle 'Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori' ana temasıyla 14'üncü sanat fuarı İstanbul Bienali hem de ücretsiz olarak ön izleme programından hemen sonra 5 Eylül'de sanatseverlerle buluşacak. Carolyn Christov-Bakargiev tarafından bir dizi işbirliği içerisinde şekillenen İstanbul Bienali'nde bu yıl 80'in üzerinde katılımcının 1500'e yakın eseri 30'un üzerinde mekanda sergileniyor. Daha da ilginci sergileme mekanlarından biri ilk kez bu yıl Büyükada.
Denizbank'ın desteğiyle Büyükada Halk Kütüphanesi, Splendid Palas Oteli, Rizzo Palas, Mizzi Köşkü, Çankaya 57 ve Troçki Evi
ile iskelede kalacak Kaptan Paşa Deniz Otobüsü sergi mekanı olarak sanatseverlere açılacak.
Tabii bu arada açılan paralel sergiler de önemli. Henüz görme fırsatı bulamadığım ama ilk fırsatta gideceğim sergilerden birinin küratörü Hasan Bülent Kahraman. "Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük isimli sergi Beyoğlu'ndaki Akbank Sanat'ta izlenmeye başladı.
Sütlüce'de bu haftayı fırsat bilerek hayata geçirilen bir diğer sanat olayı ise dünyanın önemli sanatçılarının eserlerini bir araya getirmeye çalışan Artinternational Sanat Fuarı. Peki çocukları neler bekliyor derseniz onları da bir sonraki yazımda anlatacağım. Ancak Ülker'in yine Sütlüce'de çocuk atölyesine ev sahipliği yaptığını buradan duyurayım.
Gördüğünüz gibi sadece sanatçılar, koleksiyonerler, sanat tutkunları değil iş dünyası da bu hafta yoğunluğunu, ilgisini sanata verecek.
Hemen yanıbaşımızda IŞİD'in Palmira Antik Kenti'ni günbegün yerle bir ettiğine tanıklık ediyoruz. Aynı coğrafyada yer alan Türkiye'nin sanata, sanatçıya bakışıyla huzur bulup, mutlu olurken, Türkiye'deki bu bakış açısının etkisinin hızla Ortadoğu'ya yayılmasını dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA