Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Phuket'teki ilk Türk yatırımı Pamuksüzer'den

İletişim sektörünün önde gelen isimlerinden olan Ersin Pamuksüzer, 50 yaşında keşfettiği detoksun ardından hem hayatını değiştirmiş, hem de The LifeCo'yu kurarak sağlıklı yaşam sektörüne adım atmıştı. Şimdi öğreniyorum ki bu işi öylesine büyütmüş ki Türkiye dışına da çıkarak dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olan Tayland'ın Phuket adasında yatırım yapmış.
Yapılan araştırmalar, öngörüler önümüzdeki dönemin en önemli hastalığının depresyon olduğunu söylüyor. Öyle ki depresyona bağlı şikayetler ve hastalık ve de tedaviler kanser ve kalp hastalıklarının dahi önüne geçecek. O nedenle tüm dünyada, kendini daha iyi hissetmek için ve de tabii ki daha iyi yaşlanmak için sağlıklı yaşam konusu öne çıkmaya başladı. Detoks ise artık hemen herkesin gündemine girdi.
Ersin Pamuksüzer ve ekibi önce İstanbul'da başlamış, ardından Kate Moss ve Naomi Campbell gibi dünyanın ünlü modellerinin uğrak yeri haline gelen Bodrum'daki konaklamalı merkezini hayata geçirmişti. Şimdi ise The LifeCo 3 milyon dolarlık bir yatırımla Tayland'ın Phuket adasındaki tesisini açmış.

Yüzde 33'ünü sattı!
Önceki gün The LifeCo Genel Müdürü Figen Tunçsav ile bir araya geldim. Tunçsav, Murat Vargı tarafından kurulan MV Holding'in, geçen yıl The LifeCo'nun yüzde 33'ünü satın alarak şirkete 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını ve bu yatırımın ardından yurtdışına açılarak büyüme stratejisi içine girdiklerini söylüyor. Tunçsav, Phuket'i de bu doğrultuda açtıklarını ve İstanbul, Bodrum ve son olarak Ankara'daki merkezlerle birlikte tesis sayısını 5'e çıkardıklarını anlatıyor.
Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanma, detoks tüm dünyada yükselen trend olunca, örneğin Bodrum'daki merkezin misafirlerinin de yüzde 80'inin yabancı olduğunu öğreniyorum.
Figen Tunçsav, Phuket'teki göl kenarındaki 45 odalı merkezdeki hizmeti ABD'li onkolog Thomas Lodi ile birlikte vermeye başladıklarını söylüyor.
Kanser tedavisine ek olarak yardımcı olacak bazı doğal tedavilerin merkezi olarak konumlandırdıkları Phuket'teki The LifeCo bu özelliğiyle Türkiye'deki diğer tesislerinden ayrılıyor.

Sırada Kızıldeniz var!

Büyüme stratejisinin bir sonucu olarak 179 kişiye ulaşan The LifeCo'a bugüne kadar tam 15 bin kişi gelmiş.
Önümüzdeki aylarda projesi tamamlanmış olan Kızıldeniz Urga'daki merkezlerinin devreye gireceğini de genel müdürden öğreniyorum. "Kızıldeniz'den sonra da sırada Güney Amerika var" diyen Tunçsav, "Her hafta dünyanın herhangi bir yerinden buraya gelin diye talep geliyor. Giderek kurumsal bir yapıya bürünüyoruz ve büyüyoruz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA