Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kaplankaya köyden kente göçü bitirdi!

Bozbük, Kazıklı, Gürçamlar ve Kızılağaç'tan oluşan güzel Ege köyleri Milas ilçe sınırında ve yaklaşık 2 bin 500 nüfusa sahip.
Öğreniyorum ki bu köylerde istihdam edilebilir nüfusun yüzde 75 gibi büyük bir kısmı Kaplankaya projesinde çalışmaya başlamış.
Turizmi çeşitlendirmenin ve 12 aya uzatmanın en güzel örneğinin verildiği Kaplankaya Projesi, Milas ilçe sınırları içinde 5 koydan oluşan geniş bir alana yayılmış.
Sözünü ettiğim bu köyler de dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam otellerinden biri olan ABD'li Canyon Ranch'i de içine alan projenin etrafında yer alıyor.
Projeyi geliştiren ve hayata geçiren Capital Partners'ın kurucu ortağı Burak Öymen, 10 yıl önce daha bir çivi dahi çakmamışken ilk önce çevre köyler için de sürdürülebilir güzel projeleri düşünmeye başlamış.
Yani Kaplankaya bölge insanına 'rağmen' değil onlarla birlikte büyüsün, gelişsin istenmiş. İşte o yüzden projenin sadece yüzde 20'sini oluşturan ve 250 milyon dolarlık bir yatırım yapılan ilk etabı yani değişik mimaride ve büyüklükteki 74 evin ve 141 odalı otelin inşaatına girişmeden önce köylerde eğitime başlamışlar.
Capital Partners, bugün Milas bölgesinde 30'un üzerinde üniversite öğrencisine de burs veriyor. Köylerde İngilizce eğitim programları düzenliyor. Böylece Kaplankaya'da istihdamın da altyapısı oluşturuluyor.
Kötü durumdaki okulu, sağlık merkezini ve camiyi de yenileyen Capital Partners, köyün otelde istihdam edilmeye başlanan gençlerini de düzenli eğitimden geçiriyor.
Daha kapılarını yeni açmış bir otelden söz ediyoruz ancak otel, misafirlerini en çok güleryüzlü, son derece çalışkan ve sorun çözmeyi görev bilen otel çalışanları ile etkiledi. Eğitimin önemi burada kendini gösterdi. Kaplankaya'da şu anda 1700 kişi istihdam ediliyor ve bunların 500'ü otelde çalışıyor.
Canyon Ranch Kaplankaya, dünyanın ve Türkiye'nin hali vakti yerinde olup da sağlığına her şeyden daha çok önem veren insanlarını hedefliyor. Türkiye'nin ilk sağlık oteli lisansının da sahibi olan Canyon Ranch Kaplankaya bünyesinde Acıbadem Sağlık Grubu ile birlikte açılan bir tıp merkezi de var.
Capital Partners İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, Batı ve Doğu'ya ait pek çok terapinin sunulduğu 10 bin metrekarelik Spa alanının çekim gücüyle, Türkiye turizmine farklı bir kapı araladıklarını söylüyor. Öymen'in de dediği gibi sezon açılyor, bir daha da kapanmıyor.
Kuşkusuz zor günler geçiriyoruz ve yatırımcının da işi hiç kolay değil. Ancak böylesi farklı, potansiyeli yüksek projelere yönelenlerin önü de çok açık. Resim çok net. 3 trilyon doları bulan sağlıklı yaşam endüstrisi dünyada birçok sektörden çok daha hızlı büyüyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA