Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kurşunlarımızı etkili kullanmamız şart!

Süreklilik çok önemli. Nitekim Türkiye'deki kurum ve kuruluşlar, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere siyasetçiler, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sonrasında Türkiye'de yaşananları ve aslında ne olduğunu anlatmak konusunda hiç boş durmuyorlar. Gündemin değişmesine ya da FETÖ'cüler tarafından çarpıtılmasına izin vermiyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta hem Birleşmiş Milletler'de kürsüden hem de dar kapsamlı toplantılarla her platformda Türkiye'nin süratle toparlandığını ve daha da güçlendiğini anlatırken, iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan TÜSİAD da Almanya gibi Türkiye için çok önemli ülkelerden birine lobi çıkarması yaptı.
Önceki gün TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran- Symes ile konuştuğumda, TÜSİAD yönetim kurulu olarak yapacakları Almanya seyahati için son hazırlıklarını tamamlamakla meşguldü.
Bugün itibarıyle, TÜSİAD, Almanya'da hem önemli düşünce kuruluşları ile hem de iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile bir araya gelmiş ve Türkiye'yi altüst eden darbe girişimini ve bu girişimin arkasında bulunan terör örgütü FETÖ'yü, akabinde ortaya çıkan Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhunu ve demokrasi yolunda gösterdiği mücadeleyi detaylı bir şekilde anlatmış oldu.
Cansen Başaran-Symes, hızlıca hareket etmenin önemli olduğunu ancak gidilip görüşülecek kurum ve kuruluşların etkili olmaması halinde yapılacak olan görüşmelerin de bir işe yaramayacağını ve o nedenle ağustos ayının da Avrupa'da özellikle tatil ayına rastlaması nedeniyle eylülde harekete geçtiklerini söylüyor ve ekliyor: "Kurşunlarımızı etkili kullanmamız gerekiyor. Ağustosta yapacağımız hiçbir lobi etkili olmayacaktı. O yüzden eylülü bekledik."
İş dünyasının ülkeler arası diyalogta ne kadar önemli bir etkisi olduğunu tüm kesimlerin kabul ettiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı, "Sabırlı olacağız.
Bu işlerde sabır gerekli. Biz duygusal yolu seçmedik. Türkiye'nin potansiyeli ortada. Güçlü kurum ve kuruşlarımızla gidiyoruz, etkili olacağız" diyor.
TÜSİAD, Almanya'nın başkenti Berlin'de perşembe ve cuma günü muhatap kuruluşu olan Alman Sanayi Federasyonu Yönetim Kurulu, Almanya Parlamentosu milletvekilleri heyeti ve Alman düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Hem 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'deki gelişmeleri hem de Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği hakkında iş dünyasının düşüncelerini paylaştı.
TÜSİAD'ın randevu defteri dolmuş durumda. Arka arkaya ziyaret edilecek ülkeler arasında Fransa, İtalya, İngiltere, AB'de dönem başkanı olan Avusturya ve de ABD yer alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA