Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Tekfen kâr ettikçe filarmoni büyüyor!

Tekfen Holding'in kurucularından duayen sanayici Nihat Gökyiğit, Tekfen Filarmoni'yi tam 25 yıl önce kurmuştu. Sovyetler'in yıkılmasının ardından 3 denizin hikâyesini 11 ülkeden 17 müzisyeni bir araya getirerek adeta bir barış orkestrasına hayat vermişti. Hafta içi Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin'in davetiyle gençleşen filarmoninin yeni şefi 29 yaşındaki Özbek Aziz Shokhakimov ile tanıştık. Gigin, bundan sonra artık orkestrada Türkiye'de yetişen genç müzisyenlere daha çok yer açacaklarını söylüyor. "Ampul üretimini de bıraktıktan sonra Tekfen olarak halka dokunduğumuz bir tek Tekfen Filarmoni Orkestrası kaldı" diyen Murat Gigin, Tekfen'in ne kadar çok kâr ederse, Tekfen Vakfı'nın da gelirinin daha çok artacağını ve eğitimle birlikte bu paranın da filarmoni orkestrasına gideceğini söylüyor.
Nihat Gökyiğit, iş yaşamında aktif olduğu süre boyunca hep gerginlikleri hoşgörüyle bitirmeye çalışan isim oldu, şimdi sosyal projelerde bu duruşunu devam ettiriyor. Orkestrayı da zaten ülkeler arası barışa hizmet etsin diye kurmuştu. Görüyorum ki şimdi kurduğu bu güzel orkestra emin ellerde, sürdürülebilirliğe de güzel bir örnek olarak yoluna devam ediyor, insanlara müzikle umut oluyor. Ellerine sağlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA