Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ticaret Bakanı kaç talebe olumlu döndü?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın son bir ayda bir araya geldiği iş insanı sayısını öğrenince şaşırmadan edemedim. Öğrendim ki aralarında Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Edirne, İstanbul, Kayseri, Van, Kastamonu, Bursa ve Nevşehir'in de olduğu 21 ile giden Ruhsar Pekcan, bu organizasyonlar kapsamında 27 bin 550 esnaf ve sanatkar, 5 bin 50 ticaret, sanayi ve borsa üyesi iş insanıyla bir araya gelmiş.
Genelde iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantılarda gelen talepleri dinledikleri ve notlar aldıklarını anlatınca Ruhsar Pekcan'a bugüne kadar toplamda kaç talep geldiğini ve kaçını da yerine getirdiklerini soruyoruz.
Pekcan da toplam talep sayısının 840'ı bulduğunu ve bunların 300'ünün kendi bakanlıklarının konusu olduğunu söyleyerek, "Bu taleplerin 165 tanesine olumlu cevap verdik" diyor.
Ancak diğer bakanlıkları ve kurumları ilgilendiren talepleri de göz ardı etmemiş Bakan Pekcan. Ticaret Bakanlığı görevlileri bu durumdaki söz konusu 540 talebi de ilgili bakanlık ve kurumlara göndererek takibini de yapmış. Pekcan bu kapsamda ÖTV ve KDV ile ilgili gelen yoğun taleplerin çözüldüğünü hatırlattı.
Pekcan il ziyaretlerine devam edeceklerini söylüyor, "Çünkü sorunlara birebir dokunabiliyoruz böylece" diyor. Nisan ayında Ticaret Bakanlığı'nın sanıyorum ki elektronik ticaretin kayıt altına alınmasıyla ilgili de çok somut projeleri devreye girecek.
Bakan Pekcan, "Elektronik ticareti kayıt altına almak için bir çalışma yapıyoruz, ürün güvenliği ile ilgili de bir damga oluşturduk.
Hangi siteler güvenli onları da sunuyoruz.
Bavul ticaretini de kayıt altına almaya başlıyoruz" diyor.
Bir hayli tansiyonu yüksek seçimleri geride bıraktığımız şu günlerde ekonomi yönetiminin hiç zaman kaybetmeden her türlü desteğe ihtiyacı olan iş insanlarıyla birebir temaslarda bulunmasının önemi büyük kuşkusuz. Türkiye zor günlerin üstesinden ticaret hamlesiyle, ihracata dayalı üretim ve büyümeyle kalkacak. Bu ülke başta küçük ve orta ölçekli işletmeler yani KOBİ'ler olmak üzere esnek, dinamik, çalışkan bir ticaret erbabına, güçlü sanayicilere sahip. Bunu hiç unutmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA