Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Özilhan’ın yaşadığı sevinci Koç da yaşayabilirdi!

Bugün gibi hatırlıyorum.
Türkiye'nin önde başarılı basketbol takımlarından birine sahipti Tofaş Basketbol Kulübü. Zirvedeyken bir gün bir açıklamayla hepimiz büyük şaşkınlık yaşadık.
Koç Grubu'nda verilen bir kararla A Takımı ligden çekildi. Kapandı.
Kulüp de artık bundan sonra altyapıya ağırlık vereceğini söyleyerek küçüldü.
O dönemde Tofaş Genel Müdürlüğü koltuğunda basketbol sevdalısı duayen otomotivci Jan Nahum oturuyordu ve röportaj için kendisine gittiğimde, bir ara gözleri nemlenecek kadar bu karardan duyduğu üzüntüyü yüzünde hissetmiştim.
Tofaş tarihe karışırken, Anadolu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın göz bebeği olan ve Türkiye pek çok krizden geçerken ve şirketler zor günler yaşarken, adeta hiç dokunulmayan o günkü ismiyle Efes Pilsen bugünün Anadolu Efes yoluna istikrarlı bir şekilde devam etti.
Sözü uzatmadan bugüne bakalım. Bugüne kadar çeşitli defalar Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Anadolu Efes, geçen hafta oynadığı Barcelona maçının ardından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğu yaptığı Avrupa Ligi'nde 'Final Four'a çıkma başarısı gösterdi ve tüm Türkiye'yi sevince boğdu.
Evet hepimiz bu yıl 5'inci kez 'Final Four'a giden Fenerbahçe'nin başarısına artık alıştık, normalleştirdik ama yanına ikinci takım gidince mutluluk adeta katlandı.
Daha güzel bir Türkiye tanıtımı olabilir mi?
Hiç kuşkusuz en mutlusu da yense de yenilse de takımını bir kez olsun bile yalnız bırakmayan ve bu yılki mucizenin kahramanlarından olan Tuncay Özilhan'dı. Başarılı koç Ergin Ataman ile birlikte bu yıl takıma gelen 9 yeni sporcunun müthiş bir uyum içinde çalışıp bu başarıya ulaşması hiç kuşkusuz Özilhan'ın istikrarlı bir şekilde Anadolu Efes'e verdiği destekle mümkün oldu sanırım.
Efsane maçı seyrederken eski günler geldi aklıma.
Tofaş Basketbol Takımı şayet kapatılmasaydı, destekler devam etseydi kimbilir bugün rahatlıkla Avrupa'da 3 tane takımımız Final Four'da yer alabilirdi ve Koç Grubu da bu sevinci yaşayabilirdi. Ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA