Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Muhtar Kent’in vedası...

Bir dönemin sonu! 30 Nisan tarihinde Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent'ten kısa bir e-mail mesajı aldım. Benimle birlikte Kent, iş arkadaşlarına, dostlarına, yakın çevresine tam 41 yıldır çalışmakta olduğu Coca-Cola Company'den emekliye ayrıldığını açıklıyordu.
Gazetecilik hayatımda en uzun süreyle takip ettiğim, defalarca röportaj yaptığım, seyahatlere katıldığım CEO'lardan biri oldu Muhtar Kent. Dünyanın dev şirketlerinden olan ve dört kıtaya yayılan Coca-Cola'yı müthiş bir başarıyla yönetti, kadınları ön plana çıkardı ve hiç bir zaman Türkiye ile bağını koparmadı. Her zaman Türkiye'yi ileriye götürecek güzel projelerin içinde yer aldı, bulduğu her fırsatta gelip konferanslar verdi, gençlere rol model oldu.
Muhtar Kent, geçen yılın aralık ayında görevi bırakacağını açıkladığında bir veda mesajı yayınlamış ve "40 yıldan sonra üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.
Aldığım en değerli ders, işteki başarının hiç bir zaman garanti olmadığıdır" demişti. Görevi yeni CEO'ya devretme sürecini de güzel yönetmiş adeta gözü arkada kalmayacak şekilde her detayı dikkatlice tasarlamıştı.
Türkiye'de uzun sayılabilecek bir dönem Coca-Cola İçecek'in de bünyesinde olduğu Anadolu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile birlikte de çalışan Muhtar Kent'in şimdi heyecanla içinde yer alacağı sosyal sorumluluk projelerini beklemeye koyuldum.
Türkiye'nin Muhtar Kent gibi dünya çapında deneyimleri olan kıymetli isimlerin danışmanlığına çok ama çok ihtiyacı olduğu kesin. Kent'i sivil toplum kuruluşlarının rahat bırakmayacağını biliyorum.
Tabii bu arada Kent, hepimizin biyografisini okumak için heyecanlandığı bir isim.
Eminim şu anda onun da projesini yapıyordur.
Muhtar Kent her fırsatta Türkiye'de üniversitelere gelip, gençlerle bir araya geliyor ve deneyimlerini genç kuşaklarla paylaşıyordu.
Umarım bundan sonra bu tarz etkinliklerin sayısını çoğaltır.
Memleketi Ayvalık'a olan sevgisini ve sahibi olduğu zeytin bahçesinden çıkan Kontes adını verdiği zeytinyağı üretimini çok sevdiğini biliyorum. Hatta bir dönem ara verdiği ve 2005 yılında tepe yönetici olarak yeniden döndüğü Coca-Cola kariyerinin cazibesine rağmen, o yıl yaptığımız röportajda, hobi diye başlayıp büyüttüğü zeytinliklerine bundan sonra daha az gidecek olmasından üzüntü duyduğunu söylemişti.
Şimdi biliyorum ki Ayvalık'ta da Muhtar Kent eşi Defne Kent ile birlikte yeni bir sayfa açmak için planlar yapıyordu.
Yaşadığı tüm müthiş deneyimlerin ardından her zaman dinlemekten büyük keyif aldığım duayen işadamı Muhtar Kent'i yeni hayatında da dinlemeye ve izlemeye devam edeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA