Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Boğaziçi’nde ‘herkes için kalkınma’

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve vizyonunda, 'Medeniyet Diplomasisi' sürecini, Avrasya'nın oyun kurucu ülkesi olarak, Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması başta olmak üzere, Türkiye'nin tüm 1. ve 2. kuşak komşuları adına, 'barış ve huzur' teması üzerinden yürütüyor.
1880'den beri, 'asimetrik düzen'in Atlantik İttifakı'nın kurumsal yapısı içinde yer alan 'güç' odakları, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyayı savaş kurguları üzerinden 'kolayca' yönetmek adına tüm kirli senaryoları denemeyi sürdürseler de; Türkiye, aksine, tek başına 'barışın sürdürülmesi' adına ciddi bir mücadele ortaya koyuyor.
Filistin için, Kudüs için, bu coğrafyada zaman zaman 'huzuru' bozacak politikalarına rağmen, yeri geldiğinde İran'ın haksızlığa uğramaması için, Ortadoğu'da, Afrika'da 'kalıcı barış' için, 'sert' ve 'yumuşak' güç unsurlarının tümüyle sahada, Türkiye.
Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, bu yıl 9. kez gerçekleştirilen 'Boğaziçi Zirvesi' de, 'barışın sürdürülmesi' adına, 'Uluslararası İşbirliği Platformu'nun çabalarıyla, dünyadan, aralarında cumhurbaşkanlarının da yer aldığı 80'in üzerinde ülke üst düzey temsilcisini bir araya getirerek, 'herkes için kalkınma' çağrısı yapıyor. Çünkü 'sürdürülebilir barış', Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin ortaya koyduğu 'Medeniyet Diplomasisi' üzerinden, Afrika'yı, Ortadoğu'yu, Balkanlar'ı, Kafkasya'yı, Orta Asya'yı 'kapsayan' bir 'sürdürülebilir kalkınma' çağrısını da içermekte.
Bu nedenle, 9. Boğaziçi Zirvesi, 189'u yabancı siyasetçi, akademisyen, özel sektör temsilcisi, sivil toplum yöneticisi olmak üzere, 300'ü aşan konuşmacı ve bin beş yüz konukla, 'barışın sürdürülmesi ve herkes için kalkınma'nın koşullarını, fırsatları; bir o kadar da, bu hedefi tehdit eden gelişmeleri 3 gün boyunca ele alacak. İhracattan mega projelere, enerjiden savunmaya, gayrimenkulden finansa, KOBİ'lerin dijital dönüşümünden genç liderlere, Avrupa'dan Afrika'nın geleceğine, yabancı ve yerli uzmanlar, onlarca yuvarlak masa ve panelde, doyurucu bir içerikle, küresel ve bölgesel meseleleri masaya yatıracaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA