Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

‘Alışılmamış başarılar’ ülkesi Türkiye

Bu sabahtan itibaren, başta ekonomi, pek çok alanda 2. ve 3. nesil reformlara tümüyle odaklanacağımız yeni bir döneme başlıyoruz. Türkiye'nin ilkesi, düsturu, bugünün modern tabiriyle 'motto'su, 'her zorluğa meydan okuma becerisi' ile, 'alışılmamış başarı kabiliyeti' ile tanımlanabilir. 'Alışılmış' başarı, bir başarının gerçekleşmesi adına gerekli olarak parametrelerin, koşulların bir araya gelmesi halinde oluşacak sonucun tahmin edilebileceği, öngörülebileceği bir süreci tamamlar. Türkiye'nin sadece bin yıllık tarihine göz atsak, en önemli meziyetimizin, kabiliyetimizin 'alışmamış' başarılara imza atmak olduğunu rahatlıkla gözlemleyebiliriz. Bunun anlamı, görünür parametreler ve koşullar altında, Türkiye'nin o konuda, o alanda 'başarıdan' çok, bir 'başarısızlıkla' karşılaşma olasılığının yüksek olduğuna işaret etmektedir.
İşte, tam bu noktada, Türkiye'nin, biz Türklerin 'görünmeyen' meziyetleri, azmi, kabiliyeti devreye girer ve görünen parametrelerle gerçekleşmesi mümkün gözükmeyen, 'alışılmamış' bir başarımız daha tarihe mal olur. Bunu, Malazgirt Zaferi'nde de, İstanbul'un Fethi'nde de, Çanakkale Zaferi'nde de, Kurtuluş Savaşı'nda da, Kıbrıs Harekatı'nda da, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin darmadağın edildiği o emsalsiz gecede de, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında da görebilirsiziniz. Ve, elbette görmeye, azimle hayata geçirmeye, 'alışılmamış başarılar'a imza atmaya devam edeceğiz. Savunma sanayii teknolojilerinde, akıllı cihazlarda, yapay zeka teknolojilerinde, her şeyin internetinde, dijital dönüşümde de 'alışmamış başarılar'ı sürdüreceğiz.
Türkiye Ekonomisi'nin küresel rekabetteki iddiasını, kabiliyetini perçinleyecek vergi reformlarına, finansal reformlara, üretim, istihdam ve büyümede yeni model ve politikalara imkan sağlayacak yeni bir dönemin içindeyiz. Türkiye Ekonomisi'nin ihtiyaç duyduğu 'dengeleme- disiplin' döneminin sağladığı kritik önemdeki sonuçlardan alınan destekle, 'maliyet yönetimi'ne odaklı 2. ve 3. nesil reformların hayat bulacağı yeni bir dönem. Seçilen tüm belediye başkanlarımıza, illerin rekabetçiliği adına, hayata geçirecekleri projelerde başarılar dileyerek, 2030 Türkiye'sinin inşasına odaklanalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA