Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Bâb-ı Âli'de yeni bir kapı

Rahmetli Attila İlhan "Türkiye'nin kalbi İstanbul'da, İstanbul'un kalbi Bâb-ı Âli'de atar" demiş.

Vilayet binası idari sistemimizdeki merkezi rolünü yitirdi; basın medyaya dönüşüp başka semtlerdeki plazalara taşındı fakat kitap yayıncılığının kalbi halen Cağaloğlu'nda atıyor dersek yanlış olmaz.

Aşina olanların bir çırpıda en az 10 tanesini sayabileceği yayınevlerinin depoları olmasa da büroları bu bölgede. Bu yayınevlerine geçtiğimiz günlerde bir yenisi eklendi:
29 Mayıs 2016'da kurulan Mihrabat.

Yarım asra yaklaşan bir yayıncılık tecrübesini temsil eden Damla Yayın Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan Mihrabat'ın genel yayın yönetmeni tanıdık bir isim: Gazeteci, yazar ve yayıncı; Kubbealtı mecmuası eski yazı işleri müdürü, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin kurucusu ve üç dönem başkanı Mehmet Nuri Yardım.

Mihrabat'ın kuruluş gayesini şöyle açıklıyor:

"Mihrabat Yayınları, yerli ve milli özellikleri öne çıkaracak olan bir kültür kuruluşu olma iddiasında ve emelindedir. Yayınevimiz, tarih, kültür, sanat ve edebiyat alanlarında yayımlanacak kitaplarla medeniyet eksenli bir beyin fırtınası oluşturmayı amaçlıyor.
Dünle bugünü, bugünle yarını birbirine bağlayan kuvvetli ve sağlam gönül köprüleri tesis etmeyi gaye ediniyor."

Yardım'ın açıklamasının devamında 'irfan' kelimesi ve tarihi eserlere ağırlık verme vaadi dikkat çekiyor. Mihrabat 1980 öncesinin çok okunan yazarlarından Cavit Ersen'in Osman Gazi ve Orhan Gazi kitaplarını genç kuşağa hatırlatarak başlamış yayın hayatına.
Üstün İnanç'ın Yalnız Değilsiniz romanını, Murat Başaran'ın Eğer Seni Sevmeseydim adlı denemelerini yayımlamış.

Yayınevinin diğer kitaplarını incelemek isteyenler 12-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak TÜYAP Kitap Fuarı'na gidip Mihrabat standını ziyaret edebilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA