Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Reha Muhtar'a dikkat...

Gezi'nin ilk başındaki ruh böyle. Ama bir de sonrası var. 1 Haziran sonrası süreci en iyi analiz edenlerden biri Reha Muhtar oldu. Muhtar AK Parti hükümetinin hep muhalifi olmuş, her zaman Erdoğan'a karşı olmuş bir adam. 2014 seçimlerinde vereceği oy yine belli. Fakat 1 Haziran'dan itibaren tek hedefi Erdoğan'ı izole etmek, yalnızlaştırmak, itibarsızlaştırmak ve indirmek olan kampanyayı dürüstçe analiz edip yazanlardan biri.

***

Zaten mesele hükümeti savunmak adına abuk sabuk laflarla rezil olmak değil, olup biteni dürüstçe tahlil etmek olmalı. Reha'nın haziranda yazdığı yazılar dikkatle okunmalı.
Öte yandan Reha, Haziran 2002'de izlenme oranı %40'lar gibi akıl almaz bir rakamdayken darbeyle devrildiği için de olası "indirme operasyonları"nı iyi sezebiliyor. Dünya TV tarihinde izlenme oranı %40 olan adamın tasfiye edilmesi görülmüş şey değildir. Ama bu yaşandı. Reha onlarla anladığı dilden mücadele edemedi, darbecilere yenildi ve buharlaştı. Ve bir kişi dahi Reha'ya sahip çıkmadı, bilakis tüm medya bayram etti.
İşte Erdoğan'a da siyasi hayatta aynısı yapılmak isteniyor ve adım adım çember daraltılıyor. Bu operasyon Türkiye'ye zarar vermek adına çok başarılı da oldu. Fakat Erdoğan eşi benzeri zor bulunur siyasi zekâsıyla -karşı tarafın aptallıklarından da yararlanarak- kendisine yönelik toplumsal desteği büyüterek, konsolide etti. Operasyon ters tepti ve olay Erdoğan lehine döndü. Şimdi sıra, çok akıllı bir hamleyle bu ibreyi Türkiye lehine döndürmeye geldi.
Dış medyada "Erdoğan yönetimi Kürtleri katlediyor" propagandaları yapılırken nasıl bir anda bu hava "Erdoğan, Kürtlerle büyük barışı gerçekleştirdi. Nobel Barış Ödülüne aday olmalı" noktasına döndüyse, bu da döner. Doğru zamanda, doğru yerde Erdoğanvari bir hamle gerekli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA