Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Karartma medyası ve Gülen'e bir tavsiye

Ne yazmıştık daha önce... Adeta omerta yemini etmişler. Bu cuntacı polis şeflerinden ya da savcılardan birinin silahıyla adam öldürdüğünün kaydı bile çıksa bu medya ittifakı yine haber yapmayacak. O derece bir körlük ve alçaklık medyayı ele geçirmiş durumda.
Tek hedef var: Recep Tayyip Erdoğan'ı yargı darbesi yoluyla indirmek. Bu hedef uğruna her yolu mubah gören iğrenç bir zihniyet var karşımızda.
O cinayet kayıtları çıksa "O silah kuru sıkıydı ölen adam da sonradan intihar etmiş" diye bile haber yapar bunlar...

***
Haklı çıktığım şu iki gün içinde bile anlaşıldı. Gülen'in kendi vakfı tarafından da kabul edilen ses kayıtları hiçbir şekilde bu malum medya ittifakı tarafından görülmedi. Bu konuda da başı Aydın Doğan medyası çekti. "Benim gazetem Gülen'e tapar" kabilinden laflar ettiği iddia edilen Turgay Ciner'in medyasının sus pus olması zaten normal. Sokaktaki simitçiden devletin en üst mertebelerine kadar herkesin konuştuğu bir olayı görmezden gelmek zorunda kalan ama yıllardır herkese gazetecilik dersi veren Fatih Altaylı'nın onuruyla istifa etmesi gerekir ama yapmaz. Fatih'e Pensilvanya'ya gidenlere verilen Gülen imzalı saati koluna takmasını tavsiye ederim. Böylece her saate baktığında gerçek patronunun imzasını görmüş olur da ona göre davranır...
***
Makara bir yana evet sayın okurlar, bu Eski Türkiye gazeteleri tüm Türkiye'nin konuştuğu bir olaya hiç olmamış muamelesi yaptılar. Böyle bir olay olmuştur dersin ama diyelim cemaatin perspektifini savunursun eyvallah ama var olanı reddedersen tüm toplum sana güler. Nitekim şu an durum bu.
Boşuna eski amiral gemisine Gümüşhane gazetesi demiyorum. SABAH'la beraber Türk medyasının en büyük iki gazetesinden biri olarak gözüken bu gazetenin yaşadığı buhran bizleri de üzüyor. Çünkü rekabet olmadan medya ilerleyemiyor. Maalesef bahsi geçen gazetenin bugünkü Türkiye'de gündem yaratma kabiliyeti sıfıra indi. Gümüşhane yazarları ise ancak kendi kendini tatmin ediyor. AKP yandaşı kalemlerden bazılarının hâlâ eski komplekslere dayalı takıntıları olmasa hepten gündemden çıkacaklar. Bugüne kadar ortaya çıkmış her olayı haberdir diyerek büyük görmüş bu gazete tüm dünya medyasına haber olmuş bu olguyu görmezden gelerek gazetecilik açısından intihar etti...
***
Fethullah Gülen medyası açısından iki önemli ismin hâlâ cemaat gazetelerinde var olmasını büyük şans olarak görüyorum.
Özgürlükçü ve demokrat kimliklerinden hiçbir zaman taviz vermemiş iki büyük kalem olan Etyen Mahçupyan ve Gülay Göktürk'ün varlığından istifade etmeleri gerekir. Cemaat imamları istifade deyince kimi eski faşist yazarlara yazdırdıkları gibi vesayetçi suikast yazılarını anlamasınlar. Zaten isteseler de Mahçupyan ve Göktürk gibi iki gerçek demokrata vesayetçi tek bir satır yazdıramazlar. Bu iki isim de yeri gelir siyaset kurumunu en ağır dille eleştirir ama vesayet söz konusu olduğunda sivil siyasetin yanında dimdik dururlar.
Cemaat bu iki ismi dinlerse kendileri için çok hayırlı olur...
***
Bunun dışında olguları teşhis kabiliyeti noktasında Türkiye'nin bir numaralı entelektüeli olan Etyen Mahçupyan'ın bizzat Fethullah Gülen'le konuşmasının da cemaate çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Realiteleri ve gelecekte nasıl bir tablo olacağını teşhis noktasında Gülen'in bu konuşmaya herkesten çok ihtiyacı var. Üstelik bu ihtiyaç çok çok acil bir ihtiyaç...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA