Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Aydın Doğan yine kaybedenlerin tarafında

Aydın Doğan'ın tüm yayın organları hafta sonunu SABAH'a ve bana küfrederek geçirdi. Hürriyet dışındaki yayınlar da topyekûn seferber oldu. Dün Doğan'ın üç gazetesi birden birinci sayfasında bir küfürnameye yer verdi. Doğan'ın TV kanallarının haber bülteninde de bu metin aynen okundu.

***

Avukatım Esennur Ezgi de yarın bana edilen küfürler için suç duyurusunda bulunuyor. Aydın Doğan'a iftira davası açıyorum. Aydın Bey benim cumartesi günkü yazımın yazdırıldığını söyleyerek iftira atıyor. Benim talimat almayan, kendi inandığı yolda inisiyatif alan bir şahsiyet olduğumu çok iyi bildiği halde kasten bunu yapıyor. Kendi beyniyle hareket etmeyip talimat alan tetikçiler 10 milyon euroluk yatlarda krallar gibi ağırlanmaz, önlerine kırmızı halılar serilmez ve öyle tiplerin evlerine kadar da gidilmez. Bilmem anlatabiliyor muyum Aydın Bey? Tabii bu arada sanırım Doğan da iyi anladı ki her kuşun eti de yenmez.
***
Ben Babıali denen kokuşmuş âlemin içinden gelmiyorum. Dolayısıyla Babıali numaraları bana sökmez. Türk medyası yoz Babıali zihniyetinden kurtulmadıkça bu ülke medyası adam olmaz. Aydın Bey'in çok sık alıntıladığı Necip Fazıl sözünde olduğu gibi Dünyanın her yerinde lağımlar aşağıdan akar Babıali'de yukarıdan akar. İşte artık bu lağımların yeniden aşağı indirilme vakti gelmiştir.
***
Aydın Doğan yıllarca haber alma hakkı kavramından bahsetti. Fakat kendisiyle ilgili yargı haberleri bir köşe yazısında alıntılanınca çıldırıyor. Benim söylediğim yeni bir şey yok. 2012 yılı içinde Aydın Doğan'ın çok kritik iki davası Yargıtay'dan döndü. Aldığı beraat kararları bozuldu. Bu davalar yeniden yargılama sürecine girdi.
Temmuz 2013'te bunlardan biri yeniden beraatla sonuçlandı. Öbürünün davası sürüyor.
Beraatla sonuçlanan ise yeniden Yargıtay'a gitti.
Eğer iki dava da Doğan'ın aleyhine sonuçlanırsa Doğan Holding değerinde bir mali yük Aydın Doğan'ın sırtına binecek.
***

Yazılarımda bu somut gerçekleri belirttim diye Doğan rahatsız oluyor. Yargıtay sürecini etkilemeye çalışan ben değilim. Ben herkes için olduğu gibi Doğan için de adaletten yanayım. Yargıtay sürecini Aydın Doğan'ı kontrol altında tutmak için kullanan paralel örgütün ta kendisidir. Bunu en iyi bilen de Aydın Bey başta olmak üzere tüm Doğan Ailesi ve Doğan Holding üst düzey yöneticileridir. Ben Doğan'ın mağduriyetini ifade ederken Doğan bizzat kendi cellatlarıyla işbirliğine girme yolunu tercih ediyor.
***

Bu beraat kararlarının Aydın Doğan'ı kafeslemek için kasten paralel örgüt tarafından bozulduğunu Türk medyasındaki meczuplar hariç tüm millet biliyor artık. Çünkü Fethullah Gülen'in ses kaydında söylenen İKİ HUSUS meselesi çok açık. Aydın Doğan İKİ HUSUS ile Gülen'in bizzat ilgilenmesini istiyor. Çünkü Doğan da biliyor ki Yargıtay'ın ve Türk yargı sisteminin patronu Fethullah Gülen idi. Gülen isterse o iki dava beraatla sonuçlanırdı; istemezse Doğan mahkûm olurdu.
***

Gel etrafınla paylaştığın bu gerçekleri bildiğini kamuoyuna da ifade et artık Aydın Doğan. Fakat şunu da bil ki Gülenist yargı rejimi artık çöktü. Her ne kadar Gülen'in patronajındaki yüksek yargı sistemi aynen yerinde dursa da artık bu paralel kadro deşifre oldu.
Verecekleri kararlar artık yok hükmündedir.
Türk yargı sistemi baştan sona şeffaflaşacak ve yeniden yapılanacak. Milletin kararıyla paralel yargı tasfiye edilecek. Sen yine kaybedenlerin tarafındasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA