Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Paralel örgüt 28 Şubat davasını şantaj amaçlı kullandı

28 Şubat askeri darbesini yapanların ve darbecilere alenen yardım edenlerin yargılanması konusunda herkes hemfikir... 28 Şubat davasını da bu milletin büyük çoğunluğu o sebeple destekledi. Fakat bugün itibariyle 28 Şubat davasının da KCK ya da Balyoz'dan hiçbir farkı yoktur. Bu davada da maksat hukuk ve adalet değildir. Bu davalar gibi 28 Şubat davası da paralel örgüt tarafından manipüle edilen davalardan biridir. Tıpkı Balyoz gibi özü haklı bir dava paralel yapı tarafından berbat edilmiştir. Dolayısıyla 28 Şubat'ın da adil biçimde yeniden yargılanması gerekmektedir. 28 Şubat davası özellikle iş ve medya dünyasındaki bazı isimlere şantaj ve kafesleme amaçlı kullanıldı. Nitekim bugün 28 Şubatçı diye bilinen ne kadar isim varsa paralel örgütün safında sivil siyasete karşı mücadele veriyor. 28 Şubatçılarla 17 Aralıkçılar ittifak halinde...

***
Mesela bir ara paralel örgüt medyasında sık sık şöyle haberler çıkardı...
Savcılık 28 Şubat'ın "sivil ayağını" araştırmak için, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mâli Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu () uzmanlarından oluşan ekipler oluşturuldu. MASAK araştırmasını tamamladı. Bu kapsamda, darbeye destek verdikleri iddia edilen askerlerin, bürokratların, iş insanlarının ve gazetecilerin hesapları, tapu kayıtları, maaş bildirimleri ve vergi beyanları karşılaştırıldı.
MASAK'ın hakkında inceleme yaptığı 100 kişiden 10'u medya yöneticisi. İnceleme yapılan hesaplarda, gayrimenkul, devlet iç borçlanma senedi ve mevduatları çıkarıldı. Bu kişilerin SSK'ya, Emekli Sandığı'na yapılan maaş bildirimleri ile mal varlıkları karşılaştırıldı. Bu kapsamda 1996-2002 arasındaki hesaplar ve servet artışları mercek altına alındı.
Yapılan çapraz kontrolde, maaş bildirimleri ile edinilen servet arasında büyük farklılıklar olduğu belirlendi. İş insanlarının da vergi beyanları ile servetleri karşılaştırıldı. Bunun sonucunda da büyük farklar ortaya çıktı.
MASAK uzmanlarının koordinatörlüğünde yürütülen darbenin finans ayağına ilişkin hazırlanan raporlar henüz savcıya gönderilmedi. Hakkında inceleme yapılanların mal varlıklarında, 28 Şubat sürecinde önemli artışlar olduğunu yazdı.
İnceleme sırasında, milyonlarca dolarlık hesabı bulunan gazeteciler de belirlendi. Ayrıca, aynı süreçte mal varlıkları önemli ölçüde artan kamu görevlileri de tespit edildi.
Gazeteye konuşan uzmanlar, sadece servet ile gelir arasındaki ilişkinin kurulmaya çalışıldığını, servetlerdeki artışın kaynağını savcılığın yapacağı soruşturma sonucunda netleşeceğini açıkladı.
Savcılık, 28 Şubat dönemindeki gazete manşetlerini de inceledi. Bu manşetler ile ordu mensuplarının açıklamaları ve talimatları ile karşılaştırıldı.
MASAK'ın hazırladığı raporlar, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek.

***
28 Şubat davasını yürüten paralel örgüt bir yandan böyle haberler çıkardı diğer yandan 28 Şubat davasının olası sivil sanıklarına dokunmama karşılığı şantaj anlaşmaları önerdi. Önce korkuttu sonra korkuttuklarıyla anlaştı ve bu 28 Şubatçıları paralel amaçlarına kul köle yaptı. Türkiye için hayati olan her kritik davayı kendi çıkarları uğruna mahvetti paralel örgüt... 28 Şubat soruşturması evrensel hukuka uygun şekilde sil baştan sıfırdan yeniden başlamalıdır...

BDDK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA