Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Ekmeleddin İhsanoğlu kim tarafından önerildi?

Dün bir çatı aday komedi tiyatrosu yaşadık. CHP Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP'ye önermiş gibi yaptı ve MHP de teklifi doğru bulduğunu açıkladı. CHP-MHP blokunun ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olarak açıklandı.

***

Önce şunu belirteyim. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin MHP'ye sunduğu aday olduğu fotoğrafı baştan sona palavradır. İhsanoğlu MHP'nin adayıdır ve CHP kabul etmiştir. İhsanoğlu ismini ilk zikreden Devlet Bahçeli'dir. Bahçeli bu ismi Kılıçdaroğlu'na önerdi, ısrarcı oldu ve CHP sonunda kabul etti. Kısacası dün iki parti anlaşmalı bir tiyatro oynadılar.
***

Peki Ekmeleddin İhsanoğlu bu teklifi kabul etti mi? İhsanoğlu'na sorulduğunda "Hayır" diyor ama böyle zamanlarda bir de önerilen adaylar tiyatro oynar sonra da teklifi kabul ederler. Ekmeleddin İhsanoğlu teklifi kabul edecektir. Hayırlısı olsun.
***

İhsanoğlu İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve İslami çizgide bir aydın olmasının dışında saygın bir bilim tarihçisidir. İslamcı entelektüel çevrelerde de İhsanoğlu'na çok hürmet edilirdi. Maalesef Genel Sekreterlik makamı İhsanoğlu için saygınlığını artırıcı değil zedeleyici bir işlev gördü. O konumda kalabilmek için İslam dünyasındaki politik dengeleri gözeteyim derken kendine çok zarar verdi İhsanoğlu Hoca. Tüm dünyadaki Müslüman entelektüeller arasındaki itibarı çok aşağılara düştü.
***

Mısır'daki askeri darbeye destek anlamına gelecek çok feci açıklamalar yaptı. Suudi Arabistan yönetimiyle çok çok yakın ilişkileri İhsanoğlu'nu belli politik pozisyonlara angaje etti. Suudi Arabistan'ın tutumu paralelinde İhsanoğlu da Abdülfettah Sisi'yi destekledi. Mısır'daki askeri darbeye destek vermesinden sonra Türkiye İhsanoğlu'ndan desteğini çekti. İhsanoğlu'nun Genel Sekreterlik makamındaki ana desteği Suudi Arabistan'dır. Yani işin komik kısmı laikliğin ve Atatürkçülüğün kalesi CHP Suudi Arabistan yönetimiyle kanka olan bir ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak sundu.
***

Mısır'daki askeri darbeye desteğinden sonra AK Parti resmi sözcüsü Hüseyin Çelik, İhsanoğlu'nu kınayan açıklamalarda bulunmuştu. İşin daha komiği Hüseyin Çelik'e karşı İhsanoğlu'nu Ertuğrul Özkök savundu. Evet yanlış okumadınız Suudi Arabistan yönetimine çok yakın olan Ekmeleddin Hoca'yı sekülerizm tutkunu İzmirli Ertuğrul savundu hem de sert satırlarla. Peki İslamcı entelektüel İhsanoğlu'nun tek satırını okumamış olan aşırı seküler Özkök niye İhsanoğlu'nu savunma ihtiyacı duydu?
***

İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda kulislerde konuşulan bir sebep daha var ama o bilgiyi teyit etmeden yazmak istemiyorum. Devlet Bahçeli kendi kendine düşünürken mi bu ismi buldu yoksa başka bir faktör mü devreye girdi? Zaman içinde öğreniriz. Ekmeleddin Hoca'ya 10 Ağustos seçim yolculuğunda başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA