Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur. Hayırlı olsun...

Son 3 gün içinde yaşadığımız gelişmelerden sonra 27 Ağustos'taki AK Parti kongresinde kimin genel başkan ve başbakan olacağı meselesi bana göre bitmiştir. 27 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın tam desteğiyle AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacak kişi Ahmet Davutoğlu'dur. Olması gereken de budur. Akıl ve mantık bunu gerektirmektedir. Yeni Türkiye ufkunu destekleyen herkes de -Ahmet Davutoğlu ile ilgili geçmişte ne düşünürse düşünsün- bundan böyle Davutoğlu'na tam destek vermelidir.

***

Dün de yazdığım gibi elbette Abdullah Gül siyasete dönmek isterse dönecek ama şu an milletvekili olmadığı için Başbakan olma ihtimali bulunmuyor. O zaman önümüzdeki seçimlere şu an AK Parti milletvekili olan bir aktörle gidilecek. Ayrıca bu aktörün 3 dönem şartına takılmaması ve meydanlarda da büyük heyecan yaratacak bir adam olması gerekmektedir. Bu kişi sadece ve sadece Davutoğlu olabilir.
***

AK Parti'nin yeni genel başkanı ve Yeni Türkiye'nin başbakanının Yeni Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'la hem yüzde yüz uyumlu hem de aynı zamanda müstakil bir şahsiyet olması gerekir. Dün Yeni Türkiye'nin lider gazetesi SABAH'ın manşetten duyurduğu gibi paralel örgütle mücadelede kararlı AK Parti'nin ortak aklına önem veren, dava kodlarına sahip olan ülkeyi geleceğe taşıyacak yeni Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur. Davutoğlu'nu sadece salon adamı bir akademisyen sananlar da yanılıyor. Bana göre Davutoğlu meydanların gönül dilini de yakalayacak kapasiteye sahip iyi bir meydan hatibidir. 1 Eylül'den itibaren Ahmet Hoca'nın meydanlara inmesinde de yarar vardır.
***

Yeni Türkiye'nin lideri Erdoğan'ın desteklediği Başbakan olarak Davutoğlu'nun meydan mitingleriyle ülkede yeni bir hava estirmesi bana göre siyasal açıdan zaruridir. Erdoğan'ın mitinglerini organize eden o çok başarılı ekip hemen beklemeden Davutoğlu'nun miting programını hazırlamalıdır. 81 vilayetin tamamında mitingler eylülde başlamalıdır. Unutmayalım ki seçimler çok yakın. Erdoğan'ın istemediğini biliyorum ama bana göre seçimlerin Kasım 2014'te yapılmasında da fayda vardır. Bence Erdoğan da bu konuda ikna edilebilir. Yeni genel başkanıyla AK Parti hemen milletin karşısında imtihana çıkmalıdır. Davutoğlu'nun halk mitingleri Yeni Türkiye'nin her kanalında canlı yayınlandıkça da yepyeni bir siyasal hava oluşacaktır. Meydan mitingleri ve doğru medya stratejisi tüm tabloyu değiştirir. Bugünlerde konuşulanların fazla bir önemi kalmaz.
***

Biliyorum ki AK Parti içinde Davutoğlu'nun seveni kadar sevmeyeni de var. Dün özellikle sevmeyenleri arayıp konuştum. Bu yazıdaki fikirlerimi ve Davutoğlu'na tam destek vermeleri gerektiğini onlara da aktardım. Hemen hepsi Recep Tayyip Erdoğan işaret ettikten sonra Davutoğlu'nun bir neferi olacaklarını taahhüt ediyor. Ahmet Davutoğlu'nun da tüm partiyi kucaklaması gerektiğini, eski kırgınlıkları unutmak gerektiğini söylüyorlar. Erdoğan'ın liderliği ve Davutoğlu'nun genel başkanlığı çok sağlam bir formül olarak AK Parti içinde mutabakat oluşturmuş durumda. Ben Davutoğlu'nun da geçmişe saplanmayacağına eminim. Yeni Türkiye'nin Yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu şimdiden hayırlı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA