Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Irkçı bir cinayet

Yeni Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Kürt meselesini sulh yoluyla çözmek için muhteşem bir proje olan barış ve çözüm sürecini başarıyla yürütüyor. Tarafların gündelik söylemlerine bakmayın çözüm sürecinden Yeni Türkiye asla ve asla geri adım atmayacaktır.
Siyasal anlamda Kürt meselesi çözüm yolundadır ve bu yolun sonu aydınlıktır. Akan kanı durduran ve bu ülkenin dağlarına şehirlerine barış getiren çözüm süreci Yeni Türkiye'nin gurur kaynağıdır.

***

Öte yandan Kürt meselesi siyasal bir mesele olmanın yanında yükselen Türk ırkçılığı vesilesiyle toplumsal bir mesele haline getirilmek de istenmektedir. İşte Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşanan vahşet bunun örneğidir. Bu ilçede Mahir Çetin adlı Kürt genci, Kürtçe konuşmasından rahatsız olan ırkçı bir grup tarafından dövülerek öldürüldü birkaç gün önce.
***

Bu cinayeti Kürt medyasının haber ajansları duyurdu ilk olarak. Sonra kimi ulusalcı ajanslar olayın böyle olmadığını Kürt olmaktan bağımsız bir sokak kavgası iddia etti. Yerel yetkililer de olayın sebebini saklamak üzerine bir dile sahipti. Sonrasında olayın kaynağına inen bir araştırma yaptım ve anladım ki 20 yaşındaki Mahir Çetin kardeşim Kürt olduğu için Eski Türkiye artığı ırkçı bir grup tarafından alenen öldürülmüştür. Zaten bunu yapan faşistler sosyal medyada işledikleri cinayetten gurur duyan tweetler atıyor. Vahşet ve cinayet çok açık.
***

Olay şöyle cereyan ediyor. 3 Eylül akşamı Antalya'nın Kaş ilçesinde bir otelde çalışan Mahir Çetin ve Vedat Çetin adlı gençler, 20-25 kişilik bir grubun saldırısına uğruyor. Saldırı sonucu ağın yaralanan Mahir Çetin, hastaneye kaldırılıyor ancak kurtarılamıyor. Ölümün ardından hazırlanan otopside Çetin'in darp sonucu beyin kanaması geçirmesine bağlı olarak hayatını kaybettiği kaydediliyor. Çetin'in cenazesi 5 Eylül günü Batman merkeze bağlı Sinan köyüne getirilerek, köy mezarlığında toprağa veriliyor.
***

Bir yurttaşımızın Kürt olduğu için öldürüldüğü bu cinayetle ilgili Kaş Emniyet Müdürlüğü daha aktif ve etkin bir soruşturma yürütmelidir. Kaş Kaymakamı ve Antalya Valiliği de bu konuyla özel olarak ilgilenmelidir. Ben de bu olayın takipçisi olacağım. Nitekim kalleşçe öldürülen Mahir Çetin'in babası Abdulsamet Çetin sadece 1 kişinin tutuklanmasına tepki gösteriyor. Bu arada Mahir kardeşimizin yanında bulunan kuzeni Vedat Çetin ise kafasında bira şişesi kırılması nedeniyle olay yerinde baygınlık geçiriyor.
***

Gözleri önünde kuzeni öldürülen, kendisi de aynı saldırıda yaralanan Vedat Çetin'in olayla ilgili beyanı aynen şöyle...
"Bize 'Pis Kürtler' diyerek hakaretler ve küfürlerle saldırdılar. Mahir'i korumaya çalışırken bira şişesiyle kafama vurmaları üzerine baygınlık geçirdim. Daha sonra dayımın oğlunu kaybettim. Etraftakiler de yardımımıza koşmadı. Olayda herhangi bir silah ve kesici alet kullanılmadı ancak kuzenim çok feci dövüldü ve beyin kanamasıyla öldü."
Vedat-Çetin de saldırıyı gerçekleştirenlerin sayısının daha fazla olmasına rağmen olayla ilgili sadece 7 kişinin gözaltına alınması ve 1 kişinin tutuklanmasına tepki gösteriyor.
***

Bu olaydan hareketle Kürt meselesinin toplumsallaşma ihtimali ve yükselen Türk faşizmi meselesini yarın irdeleyeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA