Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

İzmir ve FETÖ

Çok yakın bir zaman önce bu köşede "PKK terör örgütü için Kandil ne kadar önemliyse FETÖ için de İzmir aynı önemdedir" dedim. İzmir'de FETÖ operasyonları o bağlamda çok önemlidir. Nitekim şu an İzmir'de Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı ek binalarda "tıp eğitimi" adı altında sağlık hizmeti vermek suretiyle yapılan ticari faaliyeti mercek altına alan ekipler, yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğu öne sürülen haksız kazançla ilgili incelemelerine devam ediyor.

***

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 24 Haziran'da Türkiye Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu Şifa Üniversitesi ve Şifa Hastanesi'nde "evrakta sahtecilik ve Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağlandığı" iddiaları üzerine mahkeme kararıyla yapılan aramaların ardından elde ettikleri bulguları ilgili kurumlarla paylaştıkları öğrenildi.
***

Üniversiteye ait ek binalarda 2011- 2014 yıllarında tıp eğitimi veriliyormuş gibi gösterilerek sağlık hizmeti sunulduğu iddiası üzerine ekipler, konuyla ilgili YÖK'ü bilgilendirdi. Hastanenin 2014 öncesindeki işlemlerini inceleyen YÖK'ün, ek binalarda tıp eğitimine izin veren kurul kararını iptal ettiği ve izin için tekrar başvuru yapılmasını istediği belirtildi.
YÖK'ün ilgili kararı sonrası İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede ek binalara hasta kabulünün devam ettiği iddiası üzerine Şifa Üniversitesi'nin Buca, Gaziemir, Menderes, Göztepe, Palmiye ve Basmane ek binaları ile Karşıyaka Polikliniği ve Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kapatma kararı tebliğ edildi.
***

Unutmayalım ki çok uzun yıllar Fethullah Gülen İzmir'de yaşamış ve örgütünü bu şehirden yönetmiştir. İstanbul'da örgüt lideri Gülen sadece 3.5 yıl yaşamıştır. Türkiye'deki yıllarında bu 3.5 yıl dışında devlet içindeki ve dışındaki örgütünü tamamen İzmir'den yönetmiştir. 1999'dan beri de Pensilvanya'dan yönetiyor. İşte o sebeple Fethullahçı terör örgütünün Türkiye içindeki gerçek merkezi İzmir'dir. Ben İzmirli olduğum için bu gerçeği çok daha yakından biliyorum. Doğru bir benzetmeyle PKK terör örgütü için Kandil ne kadar önemliyse Fethullahçı terör örgütü için de İzmir o kadar önemlidir. İzmir halkının çoğunluğu Fethullahçılardan nefret eder ama örgüt özellikle finansal anlamda burada konuşlanmıştır. Nitekim Türk devletinin Emniyet, Yargı ve İstihbarat güçleri İzmir'deki FETÖ'nün spatula ile kazınmasına özel önem atfediyor. İzmir finans ayağındaki şirketlere de kayyum atanacak. Çünkü örgütün Türkiye'deki kalbi İstanbul değil İzmir'dir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA