Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Dark çok bozdu

Cumhurbaşkanı'nın günlerdir tartışılan Netflix göndermesine muhalefet liderlerinden "dizili" cevaplar geldi.
Meral Akşener'in Twitter hesabından "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın @ RTErdoğan" mesajı atıldı.
Akşener'e ilk cevap Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabından geldi:
"Aman Meral Hanım şimdi hırsından spoiler verir."
Spoiler'ı , senaryonun gelişimi ve finali hakkında ipucu olarak tarif edebiliriz.
Ardından Twitter'da mevzuya Millet İttifakı'nda kendilerine üvey evlat muamelesi yapılmasından yakınan HDP'liler girdiler. Partinin Eş Başkanı Pervin Buldan "Biz de La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk" şeklinde bir tweet attı.
Aralarındaki buzlar eridi mi bilmiyorum ama Twitter'daki bu goygoya son noktayı Erdoğan koydu.
Cumhurbaşkanı 16 milyon takipçili Twitter hesabından "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" diye yazdı ve altına imzasını attı:
RTE.

***

Geçtiğimiz günlerde Z kuşağı tartışmaları yapılırken "liderler Twitter hesaplarını kendileri kullanmalı" şeklinde bir öneride bulunmuştum. Bu yüzden sözünü ettiğim polemik bir hayli ilgimi çekti.
Bu bir fırsat olabilir mi diye düşündüm.
Ne var ki, attığı tweet'in altına bu kez RTE yazan Erdoğan dışında o gece sosyal medya polemiğine dahil olan siyasilerin yazdıkları kendi cümleleri değil.
Nereden mi biliyorum?
Her şey ortada.
Aklı başında hiç kimse, ülkenin Cumhurbaşkanı'nın bunca yoğunluk içinde Netflix'de zaman geçirecek vakti olduğunu zaten düşünmüyordu.
Erdoğan da bu tarz yabancı platformlara mesafeli olduğunu çeşitli vesilelerle zaten ifade etmişti. Kaldı ki Cumhurbaşkanı bu tweet'i attığı gecenin sabahında pandemi nedeniyle ara verilen dış seyahatlerine başladı. Katar'a uçtu.
Diğerlerinin yazdıklarına gelince...

***

Dark'ın 3. Sezonu başlayalı epey oldu. Dolayısıyla 27 Haziran'ı iple çeken takipçiler olarak dizinin son sezonunu günler önce zaten izleyip bitirdik.
Hatta kritiğe başladık. Dark'ın berbat bir sezonla başladığı konusunda da hemen hemen hepimiz hemfikiriz. Zaman yolculuğu gibi zaten karışık bir konuya bir de paralel evren eklenince işler arapsaçına döndü. Hatta dizinin başrol oyuncuları bile zaman zaman senaryoyu anlamadıklarını itiraf ettiler.
Anlaşılan o ki, partinin sosyal medya danışmanları, Akşener'e "Trend bu gençler Dark izliyor" dediler. "Hem Netflix izlemek çağdaşlık göstergesi, siz de izliyormuş gibi yapın" diye kendisini ikna ettiler. O da bir tweet patlatıverdi.
Neyse, belki Meral Hanım o geceden sonra Dark'a ilk sezondan başlamıştır.
Kılıçdaroğlu'nun yeni öğrendiğimiz Netflix ve Dark tutkusuna gelince...
Uzatmaya gerek yok değil mi? CHP'liler arasında bile, Dark'la ilgili spoiler verilse Kemal Bey'in gerçekten anlayacağına kefil olacak tek bir genç olduğunu sanmıyorum.
Kuantum fiziğine göndermelerin yapıldığı Dark'tan ziyade örgütlü illegal işlerin romantize edildiği "La Casa De Papel"e ısındığını söyleyen Pervin Buldan'ı samimi bulduğumu da eklemeliyim. Eminim şiirsel narko terör dizileri de ilgilerini çok çekiyordur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA