Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Talat'ın ödül vermesi FIA kurallarına uygun

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Formula 1 İstanbul Grand Prix'sinde birincilik kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesinin Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) kurallarına uygun olduğunu savundu ve "Lütfen kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım, 'Yabancı derse doğru' psikolojisinden kurtulalım" dedi.

'3 KEZ DÜŞÜNÜRÜM'
TOBB Başkanı, şunları söyledi: "Benim ne kadar ihtiyatlı olduğumu bilirsiniz. Bir adım atmadan önce üç kez düşünürüm. Formula'da yapılan iş kesinlikle kurallara uygun. FIA'nın podyum seremoni kuralları var. Kurallar diyor ki, 'Varsa ülke cumhurbaşkanları, başbakanı, FIA Başkanı veya hazır bulunan uluslararası tanınırlığı bulunan bir isim davet edilir.' Sayın Mehmet Ali Talat'ın uluslararası tanınırlığı var mı? Var. Talat, Türkiye'nin tanıdığı bir devletin cumhurbaşkanı. Ancak kendisi BM Genel Sekreteri'nce, ABD ve İngiliz Dışişleri Bakanı'nca da kabul edilmiş bir isim. Motor Sporları Organizasyonu da bunu açıkladı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, itiraz ettiği için biz haksızız gibi bir psikolojiye kapıldık. Alışmışız ya hep haksızlığa. Hak verilmez alınır." TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "tabansız" diyerek eleştirdiği Motor Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun daha sonra kendisini aradığını ve yanlış anlaşıldığını söylediğini belirtti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA