Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Ömer Çelik'in çizdiği "ortak payda"

Gündemin yoğunluğu içinde sanırım dikkatlerden kaçtı. Ama önemliydi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, icraat dönemine ilişkin önceliklerin ipuçlarını verdi. Çelik, hafta içinde gerçekleşen Kültür Sanat Büyük Ödülleri törenindeki konuşmasında, "Hiçbir değeri, toplumsal kesimi ve kimliği dışlamadan, ihmal etmeden hepsini tanımak ve kucaklamak" gereğinden söz etti. "Tercihlere saygı duyulması ve bu özgürlük alanının kültür politikalarıyla korunması" vurgusu da çarpıcıydı.
Ömer Çelik, "Sahip olduğumuz en önemli kültür mirasımız birlikte yaşama kültürüdür. Tarih boyunca kuşaktan kuşağa aktarılarak gelen bu ortak tecrübe, sahip olduğumuz en değerli hazinedir. Bu bilinçle ülkemizin demokrasi kültürünün güçlendirilmesini, birlikte yaşama kültürümüzün desteklenmesini, birlik ve kardeşliğimizin yüceltilmesini kültür politikamızın çatısı olarak gözetmeye devam edeceğiz" derken, devam etmekte olan sürecin ana eksenini de tanımladı ve zihinlerdeki pek çok kuşkuyu da giderdi.
Bununla birlikte Çelik'in bakanlığı sırasında belirginlik kazanması arzu edilen alanlar hayli zorlu... "Ecdadın birikiminin günümüz Türkiye'sine uyarlanması, kültür varlıkları ve anıtlar yüksek kurulları kararları ile kentsel dönüşüm planlarının çatışması, tiyatro-opera ve balenin geleceği" gibi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA