Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Üç bütünlük: “Ülke, ekonomi, AK Parti!”

Seçime 75 gün kala Ankara kulislerinde olup bitenler, pek alışık olunmayan beyanlar, fazlasıyla ilgi çekiyor. Bu da gayet doğal. Ancak devletin zirvesindeki bakış açısı veya ton farkını, "geçiş döneminin sancıları" olarak okumak daha doğru. Mesele, kişilere indirgendiğinde, yığınla dedikodu, spekülasyon ve ertelenmiş hesap iddiası gündeme gelmekte. Çarşının karışmasından medet uman çevrelere de gün doğmakta!
Kuşkusuz, "zaman ve konu ayarlı mesajların sıklığı" devlet idaresinde eşgüdümün önemini bir kez daha gözler önüne sermekte. İşinde gücünde insanlar sürekli Ankara'ya kulak kabartmaya başladı mı, "algı, olgunun önüne geçer."

***

Yeni Türkiye yolunda bugün "bütünlük" kavramı ayrı bir anlam kazanmakta...
1-
Ülke bütünlüğü-toplumsal bütünlük.
2-
Ekonomik bütünlük.
3-
Devlet yönetiminde-AK Parti'de bütünlük!
Son dönem tartışmalarının endişe verici yanı, 12 yılda başarılan bütünlüklerin sorgulanır hale gelmesidir. Oysa seçmen...
1-
Birlik ve beraberlikten emin olmak,
2-
Ekonomik istikrarın devamını ve yeni atılım hamlesini görmek,
3-
Devlette ve AK Parti'de uyumlu çalışma yapıldığını bilmek istiyor!
Muhtemelen önümüzdeki ay, güncel sıcak olayların dışına çıkıldığında, AK Parti'nin "Seçim Beyannamesi" kapsamındaki hedef ve vurgularla suni kuşkular büyük ölçüde dağıtılacak. Nihai çözüm için anayasadan kaynaklanan, devlet adamlarını da zorlayan problemli yapıda reform iradesinin sandıktan çıkması gerekecek!
***

Kritik bir nokta da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çıkışlarıyla bağlantılı. Erdoğan, Türkiye'de siyaseti en iyi okuyan, halkın nabzını en iyi tutan lider... Bu nedenle,
1-
Mevcut anayasanın seçilmiş Cumhurbaşkanı realitesi ile çeliştiğini, kriz üretmeye programlı olduğunu görüyor. Ve ısrarla "Yeni Anayasa", "Başkanlık sistemi" diyor.
2-
Yüksek faiz koşullarının ve baskılanmış tüketimin piyasada yarattığı rahatsızlık, sıcak para dönmemesinin verdiği huzursuzluk nedeniyle uyarılarda bulunuyor.
3-
Çözüm Süreci'nin, terör örgütü PKK'nın manipüle ettiği dar bir grubun beklentilerini karşıladığı algısına oturmasını istemiyor. Süreç yönetiminin toplumsal yorumlarını fark ederek, kaygıları gidermeye çabalıyor.
Netice...
Anayasal reform Yeni Türkiye'nin ön şartıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA