Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'45 günü esnetme yetkim yok'

Türkiye'nin kesinlikle hükümetsiz kalmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon görüşmeleri için tanınan 45 günlük süreyi esnetme yetkisinin olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve CHP arasında devam eden koalisyon görüşmeleri için "Temenni ederim ki hayırlı olur" değerlendirmesinde bulundu. "Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı" diyen Erdoğan, 45 günlük süreyi esnetme yetkisinin olmadığını ifade etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninin ardından gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:
ÜLKE BAŞSIZ KALMAMALI: (Erken seçim ihtimali) Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Niye? Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı.
SEÇİM HÜKÜMETİ: (Seçim hükümetine siz mi götüreceksiniz?) Geçici hükümet ile alakalı olarak da Meclis Başkanı ile danışarak götürmem söz konusu olabilir, aynı zamanda Meclis'in de götürmesi söz konusu olabilir.
AĞZI OLAN KONUŞUYOR: (Cumhurbaşkanı aslında koalisyon istemiyor iddiaları) Herkes kendine göre bir yorum yapabilir. Ama geçmişte söylerlerdi, bizim edebimiz buna müsaade etmiyor. Ağzı olan konuşuyor.
BENİM TASARRUFUMDA DEĞİL: Sayın Başbakan'a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Şu anda anamuhalefet partisiyle heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan'ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe yeniden görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta MHP'nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir. Sadece izliyorum.
SPEKÜLASYONA MÜSAADE ETMEM:
(Anayasal sınırlarda kalma tartışmaları için) Şu anda devletin başı olarak görevde bulunuyorum. Anayasa görev alanlarımı belirlemiştir. Görev alanlarım neyse onun içerisinde hareket ettim. Bundan sonra da yine aynı şekilde hareket etmeye devam edeceğim. Ama görev alanımla ilgili birilerinin spekülasyon yapmasına müsaade etmem. Birilerinin şu anda söylediklerinin hepsi birer spekülasyondur. Kimse yapacağım çalışmaları ve görev alanımı öğretmesin. Görev alanımı da biliyorum. Çok da acemisi değilim, 12 yıl başbakanlık yapmışım. Bir yıldır da cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Cumhurbaşkanı anayasal çizgi içerisinde kalsın ifadelerini kullananlar onlar anayasanın içerisinde ne olduğundan haberleri yok.
45 GÜNLÜK SÜRE: Benim 45 gün dışına taşan bir esnetme yetkim yok. Bunların hepsi benim 45 günlük süre içerisindeki atacağım adımlardır. Ama o kronolojik sırayı nasıl yürüteceğim biraz bana kalsın.
SİZİN KİLONUZ KAÇA?: (DBP'nin Şırnak'ta sözde özerklik ilan etmesi) Gazeteciler olarak siz bir sorun ya 'sizin kilonuz kaça' deyin. Bu ülkede Türkiye'nin dışında bir devlet asla kabullenilemez. Bunun bedeli çok çok ağır olur. Bu açıklamaları kimler yapmışsa zaten hem bunun yasal bedelini öderler, hem de diğer türlü öderler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA