Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'O silahlar bize yönelirse ezer geçeriz'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD'nin YPG'ye gönderdiği silahlarla ilgili net konuştu: O silahlar bize doğrultulursa, o örgütün hangi harflerden oluştuğu hiç önemli değil; ezer geçeriz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'daki canlı bomba eyleminin hedefinin AK Parti'yi devirip, Türk siyasetini ve dış politikasını dizayn etmek olduğunu söyledi. Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen Akdoğan, terörle mücadele noktasında şu değerlendirmeleri yaptı:

ÖLÜ TOPRAĞI KALKMALI:
Bugünlerde acıyı paylaşmak önemli, ondan sonra hayatı normalleştirmeliyiz. Bu eylemin bir amacı da seçime, demokratik siyasete gölge düşürmek. Bizim amacımız demokratik siyaseti güçlendirmek olmalı. Siyasetin normale dönmesinde ve üzerindeki ölü toprağının kaldırılmasında fayda var.

AMERİKA'DAN YPG'YE 27 KONTEYNER SİLAH

ÖRGÜT FARKLI, HEDEF ORTAK:
PKK, DAEŞ birbirine karşı ama üçüncü unsurlar için işbirliği yapabiliyor. Bir örgütte bu işlere kalkışanlar başka bir örgüte angaje olabiliyor. Farklı yapıların benzer amaca hizmet ediyor olmasının açıklaması, başka bir dış gücün bu işin içerisinde olması ve paravan olarak bir takım örgütleri kullanması.

YPG, SURİYE'DE SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ


İHANET ZİNCİRİ:
Hem üst akıl ve dış destek var hem de paralel gibi Türkiye'ye düşmanlığı tescil edilmiş, AK Parti'yi devirmek için varını yoğunu harcayan bir yapı var. Paralel yapının Suriye ve Kuzey Irak'taki denklemin bir parçası olduğunu görüyoruz.

DIŞ AYAK:
Görüntüde olan örgütün arkasında başka bağlantılar olabilir. Bunu doğru tespit etmezsek yarın başka türlü kendini gösterir. Bir ayağı Suriye'ye dayanıyor. Dış ayağı son derece aktif. Dışarıya taşınan mekanizma üzerinde sonuca ulaşmak daha zor oluyor.

İSTİHBARATIN ROLÜ:
İstihbaratı suçlamak kolaycılık olur. Çok fazla bu tür olayı önceden tespit edip etkisiz hale getiriyor. Bazen bunlar kaçabiliyor. Bu da soruşturuluyor. Örgütler arasında, "o iyi, bu kötü" olamaz. Bizim nezdimizde aynı pozisyondalar.

ÜÇGEN STRATEJİSİ:
PKK'nın amacı Kuzey Irak'taki kamplar, Suriye'deki kantonlar ve hemen karşısındaki ilçeler arasında üçgen oluşturmak ve geçişkenlik sağlamaktı. Hepsi boşa çıkarıldı. Bu nedenle farklı eylemlere yönelebilirler. Canlı bomba saldırıları bunu gösteriyor.

EYLEMSİZLİK KANDIRMACA:
Eylemsizlik mesajı tamamen kandırmaca. "Yol kesin, adam kaçırın ama yüzü maskeli yapın" talimatı var. PKK yapmıyormuş gibi göstererek, bir taraftan HDP'ye yarasın diye uğraşılıyor.

PYD VE ABD SİLAHLARI
O silahlar bir ağ üzerinden devreye sokulursa, Kuzey Irak'ta ne yapıldıysa, ulusal güvenlik gereği aynısını yaparız. O örgütün hangi harflerden oluştuğu hiç önemli değil. Ezer geçeriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA