Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Osmanlı tokadı ve S 400 Sendromu

Geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya'da idik. Başkent Berlin'de ve Güvenlik Konferansı'na ev sahipliği yapan Münih'te üç konu dikkatimizi çekti.
Birincisi... Avrupa'da Türkiye'ye karşı önyargı dorukta. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gelişen milli refleksi anlamak istemeyenler çoğunlukta. Ama yine de "pozitif şaşırtma" mümkün. Avrupa öylesine endişeli ki beyni ile bedeni arasındaki bağ zayıflamış. Dünün dünyasına ilişkin güç tasavvuru ile yarının sorunlarını çözmesi mümkün değil. Eninde sonunda Türkiye'nin kapısını çalacaklar. Biraz sabır.
İkincisi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Osmanlı tokadı" çıkışı Avrupa'da ciddi yankılanmış. Israrla, "Kime, ne tokadı?" diye sordular. Başbakan da güzel cevap verdi: "Teröre ve sponsorlarına!"
Üçüncüsü... Rusya'dan S 400 hava savunma sistemi tedariki. Başbakan dedi ki "Her gün füze saldırısına hedef oluyoruz. NATO müttefiklerimiz verdi de biz almadık mı? Ülkemizin güvenliği için bu sistemlere acil ihtiyacımız var. Kaldı ki kendi halkımızın vergisi ile alıyoruz!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA