Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Enerji... Yeni Türkiye’nin genetik kodları

Önceki gün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Turkuvaz Medya Grubumuzun desteklediği "1. Enerji ve Maden Forumu" vardı. Forum kapsamındaki değerlendirmeleri, farklı kaynaklardan okumuşsunuzdur. Benim özellikle işaret etmek istediğim konu, "enerji vizyonu" ile ilgili.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın, "Türkiye'ye rağmen iş yapmaya çalışan kaybeder, Türkiye'ye güvenen ve Türkiye ile iş yapan kazanır" tespitini bir kenara not ederek devam edelim... Küresel yerleşik nizamın kökünden sarsıldığı ve yeni dengenin Türkiye'yi de merkezine alan güç mücadelesi çerçevesinde kurulacağı dikkate alındığında, iki seçeneğimiz var. Albayrak'ın dediği gibi... Ya bizim dışımızda kurulan oyunun seyircisi olacağız ya da oyun kurucu olma iddiamızı ortaya koyacağız. İşte bu bakış açısı ve özgüven, Türkiye için "kaldıraç vazifesi" görecek.
Bakan Albayrak'ın "Güçlü Türkiye, Bağımsız Enerji" felsefesini de bu çerçevede yorumlamak gerek. "Yeni, Yenilenebilir, Yaşatılabilir (Sürdürülebilir)" enerji perspektifinde, Türkiye'nin ekonomiden siyasete kadar büyük dönüşümünün genetik kodlarını bulmak mümkün!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA