Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Bürokratik reflekse dikkat!

Seçim kampanyası tüm sıcaklığı ile devam ederken Ankara'yı ihmal etmemek gerek. Mitingler, adayların alan çalışması, muhtelif anketlerin sonuçları derken, bürokrasideki kaynamayı gözden kaçırmak hata olur. Neden? Açıklaması gayet basit.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte bakanlıkların sayısında, yapısında, işleyişinde yaşanacak değişiklikler binlerce bürokratın aklını kilitlemiş durumda. "Kamu yönetimindeki yapısal dönüşümün seçimden önce ilanı faydalı mı olur mu?" derseniz ben, "Emin değilim" derim.
Bırakın seçim öncesini, seçim sonrasında bile dikkatli olmak lazım. Bürokrasi, "Benim durumum ne olacak?" diye sormaya başladı mı, işler ağırlaşır, dosyalar kaybolur, imzalar karışır!
Kısaca... Yeni hükümet sistemi ile etkin devlet arzularken, kilitlenmiş devlet riski ile karşılaşmamak için yönetsel operasyon titiz, seri ve kapsamlı yapılmalıdır.
Not: Bayramınızı tebrik eder, bayram tadında günlerinizin eksik olmamasını dilerim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA