Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Cumhurbaşkanı... AK Parti... Devlet

Pandemi şartları nedeni ile 7 ay sonra toplanan AK Parti Grubu'ndan edindiğimiz izlenimler, pek çok açıdan dikkate değerdi...

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Her şeyden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, parti grubunu ve teşkilatları önceleyen tam sahada siyaset stilinin neden gerekli olduğu net biçimde gözlendi. Milletvekilleri, Cumhurbaşkanını özlemişlerdi ve coşku üst düzeyde idi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kurumsal yapı ile AK Parti Genel Merkezi ve TBMM Grubu arasındaki sihirli dengenin önemi bir kez daha teyit edildi. Sahaya hakim milletvekillerinden yansıyan sıcak tespitlerin karar süreçlerine yansımasının mutlak gerekliliği vurgulandı.
Cumhurbaşkanının pandemi riskinden uzak tutulması zorunluluğu dikkat ve özen gerektiren bir döneme işaret etmekle birlikte, Sn Erdoğan'ın ağırlığını sahaya yansıtamadığı anlarda araya fitne odaklarının girebildiği, parti tabanının aklını karıştıran yorum ve beyanların bulaşıcı etkisi olduğu ifade edildi.
Ankara'da bir süredir farklı kamu kurumlarında ve değişik düzeylerde direnç odaklarının geliştiği iddiası ile durumdan vazife çıkarma heveslilerinin var olduğu tezi, önceki akşam bir AYM üyesinin sosyal medya paylaşımı ile adeta tescillendi. Hatta AK Parti'den kopan siyasi dallara bilgi servisi yapıldığı kuşkusu daha da ciddiye alınmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı'na atfettiği anlam ve değeri, aylar sonra topladığı parti grubuna özellikle hatırlatma gereği duydu. Bu yaklaşımı gerek MHP ile ilişkilerin sürdürülebilirliği gerek vekillerin gözetmesi gereken ölçünün hassasiyeti gerekse de erken seçim tartışmalarına karşı duruş niteliğindeydi.
Kurumsal isminin önünde "Türk" veya "Türkiye" kimliği bulunan, maalesef bu milletin, bu ülkenin ve bu devletin ortak paydası ile örtüşmeyen faaliyetlerde bulunan sivil toplum örgütlerinin durumu da tam manası ile masaya yatırıldı. Nitekim Türk Tabipleri Birliği'nden başlanarak bu alanda nokta düzenlemelerin yapılacağı sinyali alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi başta olmak üzere toplumun hayati gördüğü konuların tamamında çok yönlü toparlanma ve iyileşme sürecinin başladığını gönülden inanarak paylaştı. Bu manada, AK Parti Grubu'nun moral motivasyonunu pekiştirmekle kalmadı, Karadeniz'deki tarihi doğalgaz keşfinin ikinci fazına ilişkin müjdesi ile halkın bütününü ilgilendiren olumlu gelişmeyi de açıkladı.
Ve nihayet...
Anayasa Mahkemesi, kararları ve bazı üyeleri etrafında dönen netameli konulara değinirken dikkatli bir dil kullanmaya özen gösterdi. Yasamayürütme- yargı arasındaki erkler ayrılığının aynı zamanda uyumlu çalışmaya engel olmadığını her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı, devlet organlarının ahengini akort edecek tarzda inisiyatif alacağının ipuçlarını verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA