Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Taze hücreler tenis topuna benzer

Bir bebeğin hücreleri hiç kullanılmamış yepyeni bir tenis topuna benzer. Top kullanıldıkça yani yaş ilerledikçe, dış kabukta çatlaklar meydana gelir

Vücudunuz suyu hapseden ve kullanan iki tip bölmeye sahiptir: Hücreler ve bağdoku. Hücreler kaslarınız ve cildin yüzeyi de dahil olmak üzere organlarınızı meydana getirir. Bağdoku ise kaslarınız ve organlarınız arasında bağ oluşturan ve bir organı diğerine bağlayan lifli materyaldir. Ne yazık ki yaşlandıkça ve çevrenin zararlı etkilerine maruz kaldıkça hücrelerimiz ve bağdokumuz zarar görür. Bir bebeğin vücudunda olduğu gibi en verimli şekilde işlev görmek için ihtiyaç duydukları suyu çekme ve muhafaza etme kabiliyetlerini kaybeder. Dışarı sızan su, hücreler ve bağdoku arasındaki boşlukta amaçsızca dolanır. Buna hapsedilmemiş ya da 'atık' su adı verilir. Bir bebeğin cildine bakın; sıkı, canlı ve esnektir. Şimdi de kendi cildinize bakın. Ne görüyorsunuz? Cildinizin rengi bozuk olabilir. Kırışık olabilir. Kurudur ve daha hassastır. Bunlar verimli ve verimli olmayan bağdoku ve hücresel sıvı seviyelerinin arasındaki görünür farklardır.

EN GÖRÜNEN ORGAN
Bir bebeğin hücreleri, bütünlüğünü kaybetmemiş hücre duvarları sayesinde suyu içeride kilitli tutarak maksimum seviyede işlev görür. Bu durum beyin hücreleri, karaciğer hücreleri ve kalp hücreleri de dahil olmak üzere bebeğin tüm vücudundaki hücreler için geçerlidir. Ancak cilt vücudun en görünür organı olduğundan sadece cilde bakarak bu çok verimli su depolama sürecinin etkilerini görmek mümkündür. İnsanlar bana sık sık yaşlandıkça ciltlerine neler olduğunu soruyor. Ben de bunu anlatırken tenis topu benzetmesini kullanıyorum. Bir bebeğin vücudundaki yeni bir hücrenin yepyeni bir tenis topu olduğunu düşünelim. Topu sektirdiğinizde yükseğe zıplar ve en maksimum seviyede işlev görür. Şimdi topu bir süre kullandığınızı düşünün. Yeni top kadar sıkı olmayacaktır. Sıktığınızda yumuşayacaktır. Bunun sebebi kullanım ve hasarın topu etkilemiş olması, dış kabukta küçük delikler açarak içerdeki havanın dışarı çıkmasına izin vermesidir. Etrafı da tamamen hava ile çevrili olduğundan topun bu havayı çekmesi ve bu havadan faydalanmasının bir yolu yoktur, bu nedenle de daha düşük seviyede işlev gösterir.

CİLDİNİZİ TEST EDEBİLİRSİNİZ
Görünür selülit ve çatlaklarınız var mı?
Cildiniz kırışıyor mu? Esneklik kaybı gösteriyor mu?
Cildinizi elinizle çimdiklediğiniz zaman eski haline dönmesi zaman alıyor mu? Cildinizde bu tür hasar belirtilerini görüyorsanız diğer organlarınızın da benzer bir güçsüzleşme seviyesine sahip olma olasılığı oldukça yüksektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA