Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Su kaybı enerjinizi düşürür

Spor yaparken daha fazla suya ihtiyaç duyuyorsanız, vücudunuza gerekli besinleri vermiyorsunuz demektir. Aynı durum cildiniz için de söz konusudur

Hafta sonları Santa Monica dağlarında oğlum ve kızlarımla yürüyüş yapmaya bayılıyorum. Yıllardan beri yürüyüş yaparım ve kondisyonum gayet iyidir. Ancak zaman içerisinde daha çabuk nefessiz kalmaya başladığımı fark ettim. Daha önceleri kolaylıkla yürüyebildiğim mesafeleri, daha çok yorularak tamamlamaya başladım. Geçmişte ihtiyaç duyduğumdan daha fazla suya ihtiyaç duymaya başladım. Yürüyüş yaparken çok susuyordum. Su içmek çok kısa bir süreliğine susuzluğumu yatıştırıyor ancak dakikalar içinde tekrar biraz daha su içme ihtiyacı hissediyordum. Vücudumun suyu bir zamanlar yaptığı kadar etkili kullanmadığının farkındaydım. Bu yüzden vücudumdaki dokuları nemlendirmek için bilinçli şekilde daha fazla yumurta, soya, balık ve yemiş gibi yiyecekler tüketmeye başladım.

DAHA ENERJİK HİSSETTİRDİ

Beslenme düzenime bu besin trafolarından yeteri miktarda ekleyememe riskine karşı her sabah lesitin ve gıda takviyesi aldım. Birkaç haftada, yürüyüşlerimde kendimi çok daha canlı hissetmeye başladım, artık susama hissi yürüyüş boyunca rahatsızlık vermemeye başladı. Los Liones adı verilen zirvedeki bitiş çizgisine ulaştığımda bile kendimi hâlâ enerjik hissediyordum.

CİLDİNİZ YENİLENECEK

Birkaç hafta içerisinde bu nemlendirme diyeti ile vücut hücrelerime canlılık kazandırdım. Organlarım, sinir sistemim, kalp ve damar sistemim ile diğer tüm organlarım, bir uzman tarafından elden geçirilmiş oldu. Siz de benim gibi günlük beslenmenize kısa liste halindeki bu besinleri ekleyerek basit bir adım atmakla başlarsanız; selülit ve çatlaklarınızda şok edici bir iyileşme görmekle kalmayacak aynı zamanda vücudunuzun yenilendiğini hissedeceksiniz. Bu besinleri tek tek de alabilirsiniz ya da bunların hepsini birden içeren bir gıda takviyesi kullanabilirsiniz. Çünkü vücudunuz gibi cildiniz de yıllar boyunca sıkı ve genç kalmak üzere tasarlanmıştır. Bunun için gerekli olan tek şey, sürekli ve düzenli bakımdır. Bunu bir düşünün. Vücudunuz açlık krizleri yaratarak yemek istediğini size haber verdiğinde, onu besliyorsunuz öyle değil mi?

VÜCUDUNUZ SİZİ UYARIYOR OLABİLİR
Selülit, kılcal damar ve erken yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıklar; vücudunuzun sizi hücrelerinizin, bağdokunuzun aç ve susuz kaldığı konusunda uyardığı anlamına gelir. Vakit kaybetmeden harekete geçin! Almak için kıvrandıkları şeyi onlara verin. Beslenmenize; glukosamin, amino asit, temel yağ asitleri, B vitamini, eser minareller ve lesitin ekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA