Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Yaşlanmayı kremle durdurun

Cilde uygulanan ve yaşlanmayı önlemek için kullanılan her şey; kolajen artırıcı, nemlendirici, koruyucu, anti-enflamatuar ve antioksidanlardan meydana gelen bir ürün olmalıdır

Ölü ve kuru hücrelerin temizlenmesi ve kan dolaşımının hızlandırılması ile ortaya çıkan parlaklık gibi bazı iyileşmeler hemen fark edilebilir. Daha çarpıcı değişiklikler -derin çizgilerin azalması, kolajen üretiminin artması- yaklaşık beş hafta içerisinde fark edilir hale gelir. İyileşme, programı uyguladığınız sürece devam eder. Sonunda da yaşlanmayla ortaya çıkan bazı değişimler tamamen ortadan kaldırılabilir. Peki bunun için nasıl bir yol izlenmeli?
Öncelikle, cilt sağlığının korunması gerekir. Cildin en önemli işlevi, nemi içeride tutmak ve tahriş edici maddeleri, toksinleri ve saldırganları içeri almamaktadır. Cilt, bu görevlerini ancak sağlıklı iken yerine getirebilir.

STRESTEN DE KOR UMAK GEREKİYOR

İçeriden ve dışarıdan cilde su tedarik ederek hücre zarlarının korunmasını ve onarılmasını ve bu sayede vücuttaki her bir hücrenin maksimum kapasitede suya sahip olmasını sağlamak gerekmektedir. Cilt için yapılan her şey, su kaynağını artırma amacıyla yapılır.
Günlük bazların görevi; içeriden ya da dışarıdan gelen saldırılar sonucu ortaya çıkan hasarları onarmaktır. Cildin sağlığını koruyup artırarak daha dinç bir şekilde işlev görmesini sağlayabiliriz.
Cildi dış (çevresel) etkenlerden kaynaklanan zararlara karşı korumanın yanı sıra stres gibi daha farklı iç etkenlerden kaynaklanan zararlardan da korumak gerekir.
Yaşlanmanın tüm etkilerini hedef alacak şekilde yukarıdaki amaçlara yönelik kullanılacak çeşitli malzemelerden ve gıda takviyelerinden oluşan kapsamlı bir program uygulanmalıdır. Cilde uygulanan ve cilt için tasarlanan her şey; antioksidanlar, antienflamatuarlar, nemlendiriciler, kolajen artırıcılar ve koruyuculardan meydana gelen bir karışımın ürünü olmalıdır.

NAR ÖZLÜ KREM KULLANIN

Cilde sürdüğünüz onarıcı ve nemlendirici kremlerde anti-aging etkilerinin bulunmasına özen gösterin. C vitaminli ve nar özlü kremler cildinizin yaşlanmasını yavaşlatırken görünen çizgilerin de azalmasını sağlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA