Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Okul Sütü 2.0

Geçen yıl başladık, iletişimini beceremedik ve topluma faydasını anlatmak yerine, çocukların sütten zehirlendiği algısını doğurduk. Oysa süte karşı toleransı düşük çocukların sayısı, ülke genelinde süt dağıtılanlar içinde on binde 1'i dahi geçmemişti.
Bu defa, benzer hataları yapmamak için daha profesyonel davranıyoruz.
Ulusal Süt Konseyi
, geçen yılın tecrübesinden çıkardığı derslerle Okul Sütü 2.0'ı hayata geçiriyor.
Konsey Başkanı Harun Çallı, üreticiden çocuklara uzanan zincirin detaylarını paylaşırken, bir hususa vurgu yapıyor: "Sütler güvenli ve bu büyük sosyal fayda programına herkes destek vermeli."
Doğrudur, çocuklarımızın süt tüketme alışkanlığını kazanmaları, gazlı içeceklerden süte yönelmeleri, sağlıklı genç nesillerin inşası için zorunluluktur. Her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, 200 ml'lik karton kutulardaki sütü 6 milyon 200 bin çocuğa dağıtıyor olmak, organizasyon becerimizin de bir yerlere geldiğinin kanıtı.
Geçen yılki uygulamada aksaklıkların ve birkaç sütü bozuk üreticinin varlığını inkâr yolunu seçenler, toplumun kabul etmeye hazır olduğu projenin üzerine gölge düşürmüştü.
Ulusal Süt Konseyi, toplam değeri 134 milyon lira olan yarım sömestrlik süt dağıtım ihalesini kazanan 12 firma için topluma bizzat garanti veriyor.
Konsey üyesi Prof. Atila Yetişemiyen, süte alerjisi olan çocukların bu yılki uygulamada ayrıştırılması için gerekli tüm adımları attıklarını söylüyor. Gelecek yıllardan itibaren bu uygulamanın yılın tamamına yayılması gerektiğini vurguluyor.
Dr. Yavuz Dizdar, kutu süt yerine dağıtımın şişelerle olması gereğini vurguluyor ve birim maliyetin düşürülmesi için kutu yerine toplu dağıtımı savunuyor. Kutusu 41-51 kuruşa gelen sütte lojistik, maliyet faktörü...
Kırıkkale Üniversite'nden Prof.
Dr. Selda Bülbül, bazı çocuklarda görülen laktoz intoleransı denilen tepkinin, zehirlenme diye kayda geçildiğini söylüyor: "Yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamak için okul sütü, kaçınılmazdır."
Ulusal Süt Konseyi'nin yılda 15.5 milyon litrelik süt üretiminde, üreticiye fiyat garantisi vermesiyle, daha fazla süt tüketme imkânı bulacağımıza inanıyorum. Okul sütü dağıtımını bu defa sorunsuz başarmak zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA