Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yandex Search Academy İstanbul'da

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ; Türkiye'nin bölgede artan önemine paralel, araştırma ve akademi gibi oluşumlarda İstanbul'un tercih edildiğini söylüyor. Yer seçimi aşamasına gelinen araştırma akademisini, bir üniversite ile işbirliği modeliyle hayata geçirecekler.
Yandex'ten gelecek 50-100 araştırma mühendisi, akademinin kuruluş kadrosunu oluşturacak ve bölgenin inovasyon merkezi olması sağlanacak.
Intel Capital CEO'su Arvind Sodhani ile Los Angeles Huntington Beach'taki küresel zirvede Türkiye ve Yandex'i sormuştum; "Neden Yandex'e ilgi gösterip Türkiye'de sadece video izleme ve alışveriş siteleriyle ilgilendiniz?"
Sodhani'nin cevabı şöyleydi: "Türkiye'de matematikçi yok, bilim insanı bulmak zor." Yalçındağ'a toplantıda bunu hatırlattım: "Artık olacak ve matematikçileri, bilim insanlarını biz yetiştireceğiz."
Akademi ya Beşiktaş gibi merkezi veya yeni tekno-kentte yer alacak. Geliştirilen teknolojiler Yandex başta olmak üzere bütün dünyada kullanılacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA